Nieuwbouw- projecten in Nissewaard

In Nissewaard staan diverse nieuwbouwprojecten op stapel.

Haven
Naast de hiernaast genoemde tweede toren van het Terras aan de Maas, wordt langs de haven van Spijkenisse druk gebouwd. Hier verrijzen stoere pakhuizen, statige herenpand, maar ook dokwoningen, tweekappers en appartementen. De woningen voor de projecten Fregat en Sluis zijn geheel uitverkocht, bij het project Botter is nog een enkele woning te koop. Het vierde project is Veerkade, en dat bestaat uit een appartementencomplex en kadewoningen.

Stella Nova
Eveneens in Spijkenisse, in de wijk Sterrenkwartier, staat de bouw van Stella Nova gepland. Op de plek waar nu nog verouderde portiekflats staan, komen energiezuinige appartementen, benedenwoningen, bovenwoningen en eengezinswoningen met veel ruimte voor groen. De eerste fase telt 51 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen. De huurwoningen bestaan uit appartementen, beneden- en bovenwoningen en eengezinswoningen. Deze worden te zijner tijd door woningcorporatie Maasdelta te huur aangeboden via WoonnetRijnmond. De koopwoningen (royale eengezinswoningen en ruime vier-onder-een-kapwoningen) zullen worden verkocht door ABB zelf. Het is de bedoeling dat die verkoop in de eerste helft van 2019 plaatsvindt. Over de prijzen is nog niets bekend. Na deze eerste fase volgen nog drie fases.

De Ritte
Het nieuwste bouwplan in Spijkenisse betreft de Ritte. Hier worden 59 eengezinswoningen gebouwd. Het bestemmingsplan ligt tot eind deze week ter inzage.

Waterrijk
In Hekelingen wordt gebouwd aan Park Waterrijk. De eerstvolgende fase Park Waterrijk Zuid. Deze fase bestaat uit twaalf woningen met een woonoppervlak vanaf 180 m2 op kavels van 400 m2 tot 1000 m2. De architectuur van de woningen lijkt op de traditionele herenhuizen, echter door de moderne invalshoek heeft het een eigentijdse uitstraling.

Kreken van Nibbeland
In Zuidland wordt er nog steeds gebouwd aan de Kreken van Nibbeland. De nieuwste fase betreft de bouw van 56 woningen en voor het project Frankethaler Zuid is het voorontwerp bestemmingsplan ingediend.