U bepaalt zelf de kleur van uw keuken.
U bepaalt zelf de kleur van uw keuken. Foto: M. de Haas

Wonen in Het Terras aan de Maas

Spijkenisse - Op de Hongerlandsedijk verrijst binnenkort de tweede toren van Het Terras aan de Maas.

Het gaat om 116 koopappartementen, waaronder een aantal penthouses. Het gaat voornamelijk om driekamerappartementen met een woonoppervlakte van 77,5 tot 96 vierkante meter. De penthouses hebben een woonoppervlakte van 100 tot 150 vierkante meter.

Nieuw woningtype
Op de begane grond komen vijf woningen van een nieuw woningtype, dat gekenmerkt wordt door extra hoge plafonds. Het woonoppervlakte van deze woningen varieert tussen de 70 en 80 vierkante meter.

Indeling naar keuze
Geen enkel appartement is hetzelfde. Dat heeft te maken met de hoogte en ligging, waardoor het uitzicht van ieder punt weer anders is. Vanaf de grillig gevormde terrassen, verantwoordelijk voor de naam van het bouwproject, heeft u uitzicht over de Oude Maas en ervaart u de dynamiek van de voorbij varende schepen, het groene achterland en vanaf de hogere etages ook de haven van Rotterdam. Daarnaast kunt u de indeling van het appartement zelf bepalen. De tweede toren wordt overigens iets lager dan de eerste toren. Tussen de twee torens is er een afstand van ongeveer 40 meter.
Gasloos
De woningen worden duurzaam gebouwd. Dat houdt in dat er geen individuele gasaansluiting is. Verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld via een collectieve installatie met warmtepompen en warmte-koudeopslag in de bodem. Door het gebruik van vloerverwarming heeft u geen radiatoren in de woningen, waardoor er meer nuttig vloeroppervlak is. Ook koken doet u elektrisch.
Twee jaar bouwen
De eerste paal van de tweede toren is inmiddels 'geslagen'. Over goed twee jaar is de toren klaar en kunnen de nieuwe bewoners hun intrek nemen in het complex.

Modelwoning
Er is veel belangstelling voor dit project. Niet alleen vanwege de bovengenoemde voordelen, maar ook omdat in de plint van de eerste toren allerlei voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn, maar ook health en beauty zijn ondergebracht. Juist die aanwezigheid trok veel bezoekers naar de inloopmiddagen van de modelwoning. Ook op loopafstand zijn er allerlei voorzieningen voorhanden. En, tegenwoordig niet onbelangrijk, bij oplevering van de appartementen is er werkend internet. De prijzen starten bij € 175.000,00 v.o.n., maar exclusief parkeerplaats.

Kijk voor meer informatie op vorm.nl/hetterrasaandemaas