Foto: Bromelia.info
Foto: Bromelia.info Foto: Bromelia.info

Urban jungle in huis met bromelia's

Je ziet ze steeds vaker: binnentuintjes. Een combinatie van kamerplanten, dicht bij elkaar, die je direct het 'urban jungle'-gevoel in huis geven.

De ideale planten? Bromelia's! Ze komen van oorsprong uit tropische oerwouden en hebben een exotische uitstraling.

Het aanleggen van een mini-jungle in huis is eenvoudig. Je kunt de planten in losse potten bij elkaar zetten, maar nog leuker is het om ze samen in een grote bak of verhoogde plantenstandaard te zetten. Vul de bak met potgrond en plant de bromelia's zonder kweekpotje. Druk lichtjes aan en geef matig water. Zet je de bromelia's in losse sierpotten? Dat kan zonder het kweekpotje te verwijderen. Stem wel de sierpotten op elkaar af. Hoe neutraler de pot, hoe meer het accent op de exotische planten ligt. Uiteraard kun je bromelia's ook heel goed combineren met groene kamerplanten.

De bromelia is een sterke en erg makkelijke plant waar je gemiddeld 3 tot 6 maanden plezier van kan hebben. Zet bromelia's op een lichte plek, maar liever niet in de volle zon. Daarna is het een kwestie van af en toe een klein beetje watergeven tussen de bladeren (niet via de potgrond).