Een flinke klim, maar een prachtig uitzicht over het water en de Vesting is uw beloning
Een flinke klim, maar een prachtig uitzicht over het water en de Vesting is uw beloning Foto: Marina de Bondt

Vuurtoren zondag 28 oktober voor de laatste keer open!

Gedurende een aantal maanden was de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting te bezoeken, meestal op de laatste zondag van de maand. En wat was het een mooie zomer! Er waren ontelbare activiteiten in de Hellevoetse Vesting, en dan die temperatuur!

Zondag 28 oktober hoopt team vuurtoren nog één keer op zo'n mooie dag, er is dan voor de laatste maal in 2018 een gelegenheid om de toren te beklimmen. Kom tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van een spectaculair uitzicht!

U wordt zowel beneden als boven ontvangen door enthousiaste vrijwilligers; zij beantwoorden al uw vragen indien gewenst en voorzien u van interessant foldermateriaal. Het betreden van de vuurtoren is op eigen risico. De trap naar boven is smal en u maakt een flinke klim, maar een prachtig uitzicht over het water en de Vesting is uw beloning! Let op! Bij slecht weer blijft de vuurtoren gesloten, voor uw en onze veiligheid.

Naast de vuurtoren is voldoende parkeergelegenheid voor als u met de auto komt, maar ook een ritje met de fiets ernaartoe is altijd de moeite waard. Kom het zelf nog eenmaal beleven, want tot april 2019 blijft de vuurtoren echt gesloten.

De openstelling wordt mogelijk gemaakt door de Vuurtorenvrijwilligers van het Museumplatform Hellevoetsluis.