Nieuwsgierig naar de echte Albeda blend; maak een afspraak en geniet van een heerlijk kopje koffie
Nieuwsgierig naar de echte Albeda blend; maak een afspraak en geniet van een heerlijk kopje koffie Foto:

Lekker bakkie eigen blend bij het Albeda Horecacollege

Studenten en docenten van Albeda Horecacollege maakten recentelijk op uitnodiging van groothandel Hanos kennis met het branden van koffie.

Tijdens een rondleiding werd uitleg gegeven over het verschil in koffiebonen en werd nagedacht welke soort koffie restaurant Liaison van het Albeda college zou willen schenken. In de melange-ruimte is daarna een mengsel gemaakt van verschillende bonen uit diverse landen, een blend met unieke eigenschappen. Na een paar aantal proef- en ruiksessies is de uiteindelijke blend gekozen die voor Albeda gaat worden gebrand.

De horeca-studenten hebben een barista-cursus van gevolgd, zodat zij een mooie kop koffie voor gasten kunnen zetten. Binnenkort kunt u in het restaurant een koffiekaart met eigen koffie verwachten. De koffie kan ook worden gekocht en wordt geleverd in zakken van 500 gram. Natuurlijk verpakt in zakken voorzien van eigen logo, dat ook ontwikkeld is door de studenten. De koffiebonen zijn te koop in Albeda-restaurant Liaison voor € 7,50. Op de koffie zit het Rainforest Alliancekeurmerk. Deze organisatie zet zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden. Albeda Horecacollege nodigt u van harte uit om de koffie te kopen.

Afspraak via 0181 – 391 361 (van 10 – 14 uur) of liaison@albeda.nl. Reserveren voor het restauran: www.albeda.nl/restaurants/liaison