Kijk op www.groothellevoet.nl voor meer leuke foto's.
Kijk op www.groothellevoet.nl voor meer leuke foto's. Foto: Wil van Balen

Rode neuzen en taart op de Struytse Hoeck

Veel kinderen kwamen zaterdag 19 oktober het winkelcentrum uit met een rode neus. Nee, ze waren niet ziek. Het winkelcentrum vierde zijn verjaardag met als thema: 'Zet je clownsneus op'.

Deze neuzen werden aan de kinderen uitgedeeld als ze met de spelletjes meededen. Naast de spelletjes deelde de Struytse Hoeck om tien uur en één uur ook nog taart uit aan iedereen. Op een lange picknicktafel stonden zo'n 25 taarten achter elkaar opgesteld. Een clown in bakkerskostuum deelde samen met twee vrouwelijke clowns stukken taart uit. Daar zeggen de meeste voorbijgangers geen nee tegen, het duurt ook niet lang voordat de eerste taart helemaal op is. Om één uur huppelen nog vier clowns het winkelcentrum binnen. In fel gekleurde pakken en rode neuzen begeleiden de clowns de spellen die in het winkelcentrum zijn uitgesteld rondom een twee meter hoge opblaasbare clown. Kinderen kunnen hier vier op een rij spelen, ringen gooien en kegels vangen. "Wij willen de kinderen mee laten doen met Oudhollandse spelletjes, normaal zitten de kinderen thuis achter de telefoon," vertelt Dyon Hagenaars, Struytse Hoeck.

Meneer Vavier komt al 25 jaar naar de Struytse Hoeck. "Wij wonen in Vlaardingen, maar het winkelcentrum daar is geen donder aan. We komen hier, want het is altijd gezellig."