Een bijzondere schuur waar vast wel zegen op rust..
Een bijzondere schuur waar vast wel zegen op rust.. Foto: Leo Blok

Snuffelen in de schuur aan de Westdijk

Kerkgangers herkennen misschien de deuren van het voormalige kerkgebouw van de gereformeerde gemeente, die nu de toegang vormen van het Snuffelschuurtje aan de Westdijk 51.

In de deuropening staat Ploon Trouw, bekend van de polderfairs die aan de Westdijk werden georganiseerd. Bij een bezoek aan Plus Trommel zag ze de deuren plat op de grond liggen en een uurtje later verhuisden ze - met toestemming van de verbouwers - naar de Westdijk. Daar bedenkt en maakt Ploon de leukste en gekste dingen,soms van afvalmateriaal. Uitgebloeide berenklauw verwerken in een bloemstukje, van oud hout de mooiste passe-partoutje maken en nog heel veel meer. Ook zijn er veel zaken uit het verleden van de polder en mooi grootmoeders brocante.

Een dag per week
Tot dusver hield Ploon de verzameling voor zichzelf om naar te kijken en verder uit te breiden, maar daar komt verandering in. In november gaat de Snuffelschuur ook voor publiek open, al is het niet vaak. Liefhebber kunnen op maandag van half tien tot half drie een paar uur snuffelen. Een mooie variatie op de wasdag én een leuk uitje.