Zie jij jezelf of die ander als een basiskleur zwart, wit of grijs? Ervaar dan eens wat een gekleurde persoonlijkheid die ander is voor jou.
Zie jij jezelf of die ander als een basiskleur zwart, wit of grijs? Ervaar dan eens wat een gekleurde persoonlijkheid die ander is voor jou. Foto:

Themadienst op 4 november:
'Samen kleur bekennen!'

Ouddorp - Op zondag 4 november 2018 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. Aanvang van de dienst: 9.30 uur.

Kleuren spelen een grote rol in ons leven. Ze zijn verweven in onze taal, zoals de spreekwoorden: kleur bekennen, de wereld door een gekleurde bril bekijken of iets in geuren en kleuren vertellen. En zo is het ook met ons mensen. Ieder mens straalt iets uit, draagt bij aan een ontmoeting met die ander en iedereen denkt op een eigen manier over God, de wereld en elkaar. Dat niemand kleurloos is merken we iedere dag. Tegelijk wil de samenleving maar ook de kerk dat mensen zich kleurloos gedragen en als een eenheids-worst door het leven gaan. Allemaal hetzelfde doen.

In deze dienst neemt ds. K. van Wijngaarden u mee naar de betekenis van een kleurrijke samenleving en gemeenschap zijn. Dat zie je van een grote afstand omdat kleuren ons niet ontgaan. Met kleur maak je een statement of kun je bepaalde aspecten eruit laten springen. Ook in een gemeenschap maakt men gebruik van kleurrijke eigenschappen om bijvoorbeeld liefde of geduld mee uit te stralen.
Het wordt pas saai als we geen kleur meer bekennen. Het wordt pas kleurloos als we de voedingsstoffen van al die kleuren gaan ontkennen. Zijn wij ons wel eens bewust van hoe kleurrijk die ander is?

Ervaar eens wat dit voor de gemeenschap kan doen. Zie jij je gezicht opleven of juist verbleken bij de ontmoeting van die ander? Verander je van een grijze muis in een 'femme fatale' als je jezelf omgeeft met andere kleurrijke personen? Hoe jij je voelt, straal je uit naar je omgeving en trek je aan wat je uitstraalt.
Deze themadienst die op een creatieve manier is opgebouwd wilt u prikkelen en inspireren. Laat uzelf verrassen! Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen.