Gevaar voor het doel van NTVV.
Gevaar voor het doel van NTVV. Foto:

Flakkee wint in matige wedstrijd de derby van NTVV

Middelharnis - Onder zomerse temperaturen heeft MSV & AV Flakkee zaterdag in de derby tegen NTVV de punten op de van Pallandtpolder weten te houden. In een matige wedstrijd wisten de mannen van Peter van Poortvliet met 3-1 te winnen.

Door Piet Bakerlaar

De wedstrijd begon rommelig Flakkee probeerde NTVV direct onder druk te zetten. Een bal op Mees Groenendijk was net te hard en een diepe bal van Jesper Westhoeve verdween in de handen van Davy Schellevis. Een voorzet van Sven Geelhoed sprong van de voet van Gino van der Sant maar Ruben Fernandez schoot de bal over. Een schot van Sven van Nieuwenhuyzen vanuit de 2e lijn werd gepakt door Davy Schellevis.

Na een kwartier werd Marko Karsbergen diep gestuurd en wist hij zich goed vrij te spelen. Zijn schot in de rechterhoek werd goed gepakt door Robert Vinke. Een voorzet van Sven Geelhoed werd door Senny Wagemaker weggewerkt voordat Mees Groenendijk kon uithalen. Balverlies in de 20e minuut bracht de bal bij Sven van Niewenhuyzen die goed doorging en de bal, aangekomen in het strafschopgebied, in de verre hoek schoot. 1-0. Even later greep Davy Schellevis goed in bij een diepe bal op Youri Kievit. In de 25e minuut werd een vrije trap van Sven van Nieuwenhuyzen hard in de muur geschoten. Toen de bal opnieuw voor zijn voeten kwam plaatste hij hem met een curve in de linkerbovenhoek en bracht zijn ploeg op 2-0.

Bij een diepe bal was het Youri Kievit die in een keer uithaalde maar de bal ging over. Aan de andere kant was het Erik Rooyers die een voorzet van Glenn Kievit achterover in de handen van Robert Vinke kopte. Een schot voorlangs en een geblokt schot van Youri Kievit waren de laatste wapenfeiten van de 1e helft. In de 2e helft kwam NTVV wat meer aan voetballen toe. Christian Lugtenburg zag zijn voorzet weggewerkt worden door Sjoerd Robijn. Een voorzet van Gino van der Zant werd goed gepakt door Robert Vinke en ook bij een diepe bal op Christian Lugtenburg was Vinke attent. Bij een voorzet van Leander Kom kon Marko Karsbergen net niet bij de bal.

In de 65e minuut viel de beslissing. Gerwin van den Nieuwendijk gaf de bal goed mee aan Sven van Nieuwenhuyzen die het overzicht behield en de bal breed legde op Mees Groenendijk. Deze schoot de bal hard in het dak van het doel. 3-0. Een voorzet van Sven Geelhoed werd door Sven van Nieuwenhuizen over geschoten en zag Youri Kievit zijn schot, met de buitenkant voet, naast gaan. Christian Lugtenburg schoot nog op de lat maar deed dat in buitenspelpositie.

In 78e minuut kon NTVV iets terug doen als Gert Aantjes de bal goed breed gaf en Glenn Kievit de 3-1 op het scorebord schoot. In de 82e minuut was het Mees Groendijk die een tackle bestraft zag met rood. Het hielp NTVV niet meer en de punten waren voor Flakkee.

Trainer Peter van Poortvliet was tevreden met de overwinning. De eerste helft hebben we het goed staan. De 2e helft kwam er wat meer druk maar weten we in de tegenstoot de wedstrijd op slot te gooien. Minder tevreden was hij met de rode kaart, die het volgens hem niet was. Een klein smetje op de overwinning.

Trainer Marius Hotting vond dat Flakkee verdiend gewonnen had. De 1e helft gaven we gewoon niet thuis. De 2e helft ging stukken beter maar valt het doelpunt aan de andere kant. We missen te veel basisspelers maar richten ons weer op volgend week.

Sven van Nieuwenhuyzen (rechts) scoorde 2 x.