Lokale helden winnen EK titels op DAM-X event 2018

Brouwersdam - Op de 4e dag van het EK freestyle windsurfen op de Brouwersdam tijdens het DAM-X event in Zeeland winnen de lokale windsurfers Maaike Huvermann en Davy Scheffers uit Zierikzee de finales van hun aardrivalen.

Na 4 dagen met "vlagerige" wind was op zaterdagmiddag de wind stabiel en kon er gevaren worden tot en met de finales van de single eliminatie. Bij het windsurfen is dit de eerste complete ronde. Met zo'n 2500 toeschouwers op zaterdag bij Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam waar het DAM-X event plaats vond was het de perfecte dag voor deze wedstrijden. Zondag was de tijd te kort om nog een dubbele eliminatie te varen, dus kwam de overwinning van het tweetal niet meer in gevaar.
Davy Scheffers wint voor het eerst tijdens zijn surfcarriere een wedstrijd op zijn thuis water. Wat een eer voor Davy na al die jaren hard trainen. Voor Maaike Huvermann was het extra bijzonder om de eerste plaats te veroveren. Zij wint op de Brouwersdam van de Freestyle koningin Sara-Quita Offringa die 11 keer achter elkaar wereldkampioen is geworden bij het freestyle windsurfen.