Basisschoolleerlingen lezen voor bij de woongroepen van het Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.  Foto: Sam Fish
Basisschoolleerlingen lezen voor bij de woongroepen van het Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Voorleesochtend bij het Nieuw-Rijsenburgh

23 groep 7-leerlingen van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk mochten dinsdagochtend op bezoek bij ouderen in het Nieuw-Rijsenburgh. En dat was niet zomaar een bezoek, de kinderen mochten voorlezen uit hun favoriete boek.

Door Sam Fish

"Het is van 3 tot en met 14 oktober kinderboekenweek en ik vond het eigenlijk jammer om daar alleen binnen de school aandacht aan te besteden," zegt Nicole Gierman, onderwijsassistente op de basisschool. "Het leek mij wel leuk om daar iets extra's mee te doen en ben in gesprek gegaan met juf Yvonne Bakx. We hebben wat mogelijkheden besproken en kwamen uit bij het Nieuw-Rijsenburgh."

Eerste keer
"Het is de eerste keer dat schoolkinderen komen voorlezen bij onze ouderen," vertelt Willeke Breederveld van CuraMare. "Het is zeker voor herhaling vatbaar, de ouderen genieten zichtbaar. Het is weer eens een andere invulling voor de dag en het is leuk om kinderen over de vloer te hebben."

Een enkeling valt in slaap tijdens het voorlezen of kan het niet allemaal verstaan, maar alleen het goede gezelschap wordt al gewaardeerd door de bewoners van Nieuw-Rijsenburgh. Door het afwisselen in groepjes hebben alle woongroepen kunnen genieten.