Aan de hand van toneelstukjes worden situaties geoefend.  Foto: Sam Fish
Aan de hand van toneelstukjes worden situaties geoefend. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Zesde Donkere Dagen Offensief van start

De dagen worden kouder, het wordt eerder donker, tijd voor verschillende partijen om weer eens wat extra informatie uit te delen. De gemeente, politie, brandweer en buurtpreventie zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Door Sam Fish

De zesde aftrap van het Donkere Dagen Offensief vond dinsdagavond 9 oktober plaats in de aula van de RGO. Met zo'n honderd aanwezigen waren de gemeente, de politie, boa's en de buurtpreventieteams van Goeree-Overflakkee goed vertegenwoordigd voor een avondje vol tips en trucs om weer goed voorbereid de straat op te gaan.

Toneelstukjes
Aan de hand van toneelstukjes probeert het team van Factor Veiligheid de aanwezigen wat bij te leren. Met drie acteurs, een politiechef en de oprichter van Factor Veiligheid worden verschillende scenario's nagespeeld waarbij het publiek aan kan geven wat er verkeerd gedaan wordt door de 'buurtpreventieleden' op het podium en hoe ze het beter aan kunnen pakken. Het zijn situaties die je als buurtpreventieteam kunt tegenkomen tijdens een ronde. Denk bijvoorbeeld aan een fout en gevaarlijk geparkeerde auto, hangjeugd dat afval achterlaat en een beroving.

Na een korte pauze mogen de aanwezigen zelf de situaties uitoefenen. Wat doe je bijvoorbeeld als je een oudere dame tegenkomt die verward is, hoe reageer je op jeugd die overlast veroorzaken, of als je een babbeltruc ziet gebeuren? De buurtpreventie weet er nu raad mee. Laat die donkere dagen maar komen.