Ramon de Man (rechts) scoorde een prachtige treffer. Arno Hoek (links) had zijn handen vol aan de aanvaller van DVV '09. Foto:

Dominant DVV '09 wint van slap Stellendam

Stellendam – Als het aan passie ontbreekt sta je per definitie al met 1-0 achter. Het duel van Stellendam tegen DVV '09 kende maar 1 ploeg die domineerde en dat waren de bezoekers. Toch kwam juist DVV '09 met 1-0 achter maar Stellendam trainer Jan Lecker vond het meer een lucky goal dan een terechte voorsprong, zo zei hij na afloop.

Door Fred Götzenberger

Al direct naar het beginsignaal van de uitstekende scheidsrechter Karremans, liet DVV '09 zien dat de eerdere nederlaag tegen buurman Herkingen een struikeling was. De ploeg ontbeerde onder andere spelers als Jurjen Toes, Glenn Melissant, Bram Graafland, terwijl Ramon de Man zijn eerste duel sinds lange tijd weer speelde. Aan Stellendam zijde was Vincent Grobecker de grote afwezige en dat was in het veld duidelijk merkbaar. DVV '09 daarentegen kon terug vallen op een aantal goede vervangers, waaronder Jurgen van Bergen. Eerstgenoemde was als zeer bewegelijke spits een plaag voor de defensie van Stellendam. Stellendam kwam in de 11e minuut verrassend op voorsprong toen de bal, na balverlies in de DVV '09 defensie, via Lennard Plas voor de voeten van Michael Metttrop belandde en deze het leer tegen de touwen werkte (1-0).
Hierna was het DVV '09 die de eerste helft domineerde. Een dieptepass van Van der Velde op Van Heemst werd door laatstgenoemde net gemist. Kort hierna was het Van Dam die zijn schot voorlangs zag gaan. Stellendam kwam er maar sporadisch uit en creëerde kansen via Mettrop en via Breederveld. Laatstgenoemde zag doelman Hanenberg iets voor zijn doel staan, maar liftte de bal niet alleen over de doelman heen maar ook over het doel. Aan de andere zijde moest Van der Bok handelend optreden op het schot van Jurgen van Bergen. De spits was een handenbinder voor de defensie van Stellendam. De zoon van Gerard van Bergen heeft het karakter van zijn vader, die zowel bij Fios als DVV '09 speelde. Hard werkend, sleurend en tot het uiterste gaan. Het zorgde voor kopzorgen bij de thuisclub. In de 33e minuut kwam DVV '09 terecht langszij, een voorzet werd door Van Dam langs de verraste Stellendam-doelman gelepeld (1-1). Na rust kwam Stellendam nagenoeg niet meer in het stuk voor. DVV '09 zorgde dat de ploeg van Jan Lecker niet meer in het spel kwam. Twee keer kwam de thuisclub voor het doel van Jordy Hanenberg. In de 51e minuut viel de mooiste treffer van het duel en wellicht van deze competitie. Ramon de Man besloot zijn voet tegen de bal te zetten op zo'n 30 meter rechts van het doel van Van Der Bok. De bal schoot als een luchtdoelraket bij de 2e paal in de touwen. Van der Bok moet alleen het geluid van het passeren van de bal hebben gehoord (1-2). Hierna ging de ploeg van John Klein op zoek naar het definitieve op slot gooien van de wedstrijd. Ondanks de diverse mogelijkheden duurde het tot de 80e minuut alvorens die belangrijke treffer viel. Uit een corner legde Van Bergen de bal terug op Van Heemst die de bal strak langs Van der Bok joeg (1-3). In de slotfase kwam Stellendam nog terug door te nonchalant verdedigen waardoor Mettrop de aansluitingstreffer maakte, maar DVV '09 gaf de voorsprong niet meer uit handen.

'Ja, wat moet ik hier op zeggen. We missen gewoon passie en agressie om goede tegenstand te bieden. Het was allemaal te slap. We komen dan wel gelukkig op voorsprong maar verdient was het niet', bromde Jan Lecker na afloop. 'Als ze de passie van Jan Lecker hadden dan was er vanmiddag wel uit een ander vaatje getapt. Maar dat hebben ze niet en ik had ze ervoor gewaarschuwd. Maar ik kan niets anders zeggen dat DVV '09 verdient heeft gewonnen.'
Collega John Kleijn had alle reden tot juichen. 'We hebben het goed aangepakt en als je ziet dat we een groot aantal spelers missen en dat we dus goede vervangers hebben. Dat wordt nog een mooie strijd als iedereen weer fit is.' Klein vond dat zijn ploeg vol passie had gespeeld. 'We zijn weer op de weg terug. We hebben de wedstrijd volledig onder controle gehad, alleen in de slotfase laten we Stellendam toch weer even terugkomen. Maar zeker in de tweede helft hebben we heel dominant gespeeld.'