Afbeelding
Foto:

Digitaal Oefencafé
Avond van de geschiedenis
Koffie met...


Digitaal Oefencafé
Vanaf vrijdag 5 oktober heeft het Digicafé in de Bibliotheek in Middelharnis een doorstart gemaakt onder de noemer Digitaal Oefencafé. Je kunt voortaan iedere vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur terecht met al je vragen op digitaal gebied: van het installeren van een programma tot het sturen van een email. Maar ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop of vragen heeft over het rubriceren van foto's op je computer. Daarnaast kunnen (ex-)cursisten van de cursus Klik&Tik het Digitaal Oefencafé gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team van vrijwilligers aanwezig je om een stapje verder te helpen. Loop gewoon binnen en schuif aan.

Avond van de Geschiedenis – met auteur Paul Moeyes
Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Op woensdagavond 17 oktober wordt in Middelharnis in "Het Rondeel" aan de Dwarsweg de Avond van de Geschiedenis gehouden.
Te gast is auteur Paul Moeyes; een autoriteit in Nederland als het gaat om de Eerste Wereldoorlog en auteur van het boek "Buiten schot". Met zijn boeiende presentatie neemt hij de luisteraar mee terug naar de periode 1914-1918 in Nederland. Terwijl Europa op een steenworp afstand bloedig kennismaakte met de moderne tijd, hield Nederland zich militair afzijdig. Maar door haar ligging was neutraliteit bijna onmogelijk. Voor Duitsland was Nederland de belangrijkste doorvoerhaven, voor Groot-Brittannië de zwakke schakel in hun zeeblokkade. Vier jaar lang moest de Nederlandse regering alle zeilen bijzetten om buiten het conflict te blijven.
Plaatsen reserveren: aan de balie in de bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten
Aanvang 20.00 uur, toegang €7,50

Koffie met…
Nieuw in de Bibliotheek in Ouddorp: Maandelijks is er "Koffie met…." .
Een kopje koffie en een informatief gesprek. 18 oktober is de wijkagent aanwezig om met elkaar te praten over inbraakpreventie. Goed om hier met elkaar over na te denken nu het weer vroeger donker wordt. Bibliotheek Ouddorp Aanvang 14.00 uur, toegang Gratis