Gevaar voor het doel van DVV'09. Foto:

Herkingen pakt drie punten uit bij DVV'09

Dirksland-Een op voorhand spetterde derby tussen de twee buurdorpen Dirksland en Herkingen kwam zaterdag pas laat op gang. Het was uiteindelijk Herkingen die met de winst ging strijken.

Door Piet Bakelaar

Al in de eerste minuut kon Michel Melissant, na een voorzet van Bryan Bouwens, op het vijandige doel koppen maar de inzet werd gestuit. Aan de andere kant was het Marco van der Velde, die samen met zijn keeper Nathan Verboven, spits Jurgen van Bergen aan de linkerkant een halt moest toeroepen. Een kopbal van Ries van den Boogert, na een vrije trap van Joost van den Boogert, werd gepakt door Nathan Verboven. Een kopbal van Michel Melissant, na een vrije trap van Bryan Bouwens, ging via Joeri Boshoven naast. Nathan Verboven pakte een vrij trap van Mathijs van Heemst. Jurgen van Bergen schoot voor DVV'09 voorlangs na goed aangeven van Matthijs Krijger. Aan de andere kant was het Jesse Kieviet die goed ingreep toen Perry Goedgebuur diep werd gestuurd. Bij een scrimmage voor het doel van DVV'09 was het Ries van den Boogert die nog net de bal kon wegwerken voordat Bryan Bouwens kon uithalen. Bij een dieptepas op Jurgen van Bergen greep Michel Melissant goed in. Jari Bestman stuurde Perry Goedgebuur diep zijn schot werd door Jordy Hanenberg tot corner verwerkt. In de 2e helft zorgde het inbrengen van Bart Jelle van Dam voor meer aanvalsdrift bij DVV'09. Toch was het Herkingen dat de kans kreeg om de score open te breken. Maikel van den Ochtend gaf de bal vanaf de linkerkant voor en Perry Goedgebuur schoof de bal tegen de paal. Goed doorgaan van Jurgen van Bergen bracht de bal bij Matthijs Krijger. Zijn geplaatste schot werd gepakt door Nathan Verboven. In de 62e minuut brak DVV'09 de wedstrijd open. Bart Jelle van Dam zette goed door en gaf de bal aan Jurgen van Bergen. Deze speelde zich goed vrij en schoot de bal in de rechterbenedenhoek. 1-0. Een minuut later was het alweer gelijk. Een verre ingooi van Bryan Bouwens bracht verwarring in het strafschopgebied van DVV'09. Als dan de bal voor de voeten van Michel Melissant komt haalt hij verwoestend uit en brengt de stand op 1-1. Bij een counter van DVV'09 moest Marco van der Velde ingrijpen om Jurgen van Bergen de doorgang te beletten. Bij een vrije trap van DVV'09 kopte Michel Melissant de bal weg, als de bal vervolgens weer wordt voorgezet kopt Mathijs van Heemst de bal in de handen van Nathan Verboven. Beide ploegen gaan nu vol voor de winst. Een schot van Jurgen van Bergen werd geblokt en Michel Melissant kopte een voorzet van Maikel van den Ochtend over. Met nog tien minuten op de klok komt een te snel genomen achterbal voor de voeten van Maikel van den Ochtend. Met een goed passerbeweging ging hij twee tegenstanders voorbij en schiet de bal uit een moeilijke positie cross in de verre hoek. 1-2. Even later probeerde Maikel van den Ochtend de voor zijn doel staande Jordy Hanenberg te verassen maar het schot ging naast. In de 95e minuut kopte Ries van den Boogert een corner van Matthijs van Heemst nog naast maar Herkingen gaf de winst niet meer uit handen. Trainer John Kleijn van DVV'09 vond dat de wedstrijd geen winnaar verdiende. Beide ploegen creƫerden geen kansen en dan was een gelijk spel een terechte uitslag geweest. Herkingen kwam na ons doelpunt snel weer op gelijke hoogte maar dan moet je de wedstijd toch gewoon uit kunnen spelen. Het is dan zuur dat je door een foutje toch nog de wedstijd verliest. Trainer Ron van Neck vond dat Herkingen in de 1e helft de bovenliggende partij was. We komen in de 2e helft goed en snel terug na een achterstand en hebben dan de kwaliteit en snelheid om de wedstrijd te beslissen. Dat is het verhaal ook van dit seizoen. Wij zijn in staat om een achterstand om te zetten in winst.