Reddingsbrigade Rockanje houdt toezicht op het badstrand van Rockanje (Foto: Willem Verhoef)
Reddingsbrigade Rockanje houdt toezicht op het badstrand van Rockanje (Foto: Willem Verhoef) Foto: W Verhoef

Reddingsbrigade redt drie kitesurfers uit zee

Rockanje/Maasvlakte - Wat een korte berging van een achtergelaten kite moest worden, eindigde vorige week in een grote reddingsactie.

Terwijl de lifeguards van Reddingsbrigade Rockanje met het strandvoertuig op zoek waren naar een achtergelaten kite, zagen zij door de verrekijker een 3-tal kitesurfers in problemen nabij het slufterstrand op de Maasvlakte. Hierop werd de meegenomen reddingswaterscooter direct richting het slufterstrand gestuurd.

Eenmaal aangekomen bleken vader, dochter en zoon door de noordwesterwind niet meer zelfstandig terug naar de kant te kunnen komen. Eén van hen zat verstrikt in de lijnen van de kite, de andere twee probeerden tevergeefs met materieel richting de kant te zwemmen. De drie kiters zijn inclusief materieel door de reddingswaterscooter van de Reddingsbrigade naar de kant gebracht. Naast dat de kiters erg geschrokken waren, was er verder gelukkig niets aan de hand. De andere achtergelaten kite is helaas niet meer aangetroffen.

Sinds 1961 bestrijdt de vrijwilligersvereniging Reddingsbrigade Rockanje op een professionele en dienstbare manier calamiteiten op en rond het strand van Rockanje. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een vereniging met opgeleide vrijwilligers die 24/7 klaarstaan om hulp te bieden met professioneel materieel.