Na een niet al te beste start met het weer, klaarde het gelukkig snel weer op
Na een niet al te beste start met het weer, klaarde het gelukkig snel weer op Foto:

Een wandeling met 'nieuwkomers' in Brielle

Brielle - De dag begon afgelopen zaterdag 27 oktober erg slecht, met wind, regen en een enkele onverwachte donderklap.

De 84 personen die zich voor de stadswandeling in Brielle hadden opgegeven keken dan ook bezorgd naar de voortsnellende wolken en de soms striemende regen. Zou de stadswandeling wel doorgaan?

Rond het middaguur leek er verbetering te komen. En ja, na de klok van enen werd het droog en al spoedig verscheen de zon. De zes stadsgidsen wandelden in totaal met een ruime 60 nieuwkomers. Voor hen allen werd de geschiedenis van onze fraaie stad met veel enthousiasme naar voren gebracht.

Herinnering
Na afloop ontvingen de gidsen veel plezierige opmerkingen, nu wist men tenminste wat meer over hun nieuwe woonplaats. Naast de wandeling werd het boekje "De geschiedenis van Brielle in kort bestek", uitgegeven door de Historische Vereniging De Brielse Maasmond, uitgereikt. Een waardevolle herinnering aan deze zo mooie middag.

Brielse Maasmond
De Historische Vereniging De Brielse Maasmond bestaat dit najaar zestig jaar. Dit is onder andere gevierd met een feestelijke jubileumavond vorige week donderdag in de raadszaal van het (oude) stadhuis aan de Markt.