Stevie Soares maakte een invalbeurt vol dreiging en assisteerde bij de 2-1 van Claudio Santos Silva. * Foto: Wil van Balen.
Stevie Soares maakte een invalbeurt vol dreiging en assisteerde bij de 2-1 van Claudio Santos Silva. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle toont tegen Forum Sport waartoe het in staat is

Brielle – Brielle toonde afgelopen zaterdag met een 2-1 zege op koploper Forum Sport in eigen huis waartoe het in staat is.

Niet alleen slonk het gat met de kop van de ranglijst met drie punten, Brielle werkte vooral ook aan het zelfvertrouwen met een overwinning die gebaseerd was op inzet, maar eindelijk ook op voetbal dat niet door de ondergrens zakte.

Duels winnen
'Om een wedstrijd naar je toe te trekken, moet je duels winnen,' zei Jeffrey Duijnstee, maker van de 1-0, na afloop. 'En dat lukte tegen Forum Sport eindelijk.' Duijnstee kreeg bij de 1-0 die na ruim een kwartier viel wel de nodige hulp van Forum Sport-keeper Jurrian Jouvenaar, die het op zich houdbare schot van de Brielse spits knullig door zijn handen liet glippen.

Hoogstandje
Het enige echte hoogstandje uit de werkzege van Brielle was de fraaie actie van Niels Bekker. De gretige, razendsnelle spits beloonde zijn invalbeurt met een sprint voor de bal waarbij hij directe tegenstander Gino Lauwers eruit liep alsof de Forum Sport-verdediger er niet stond, om vervolgens vanaf zeker dertig meter de bal over keeper Jouvenaar te lepelen, op zoek naar de ruimte onder de lat van het Forum Sport-doel. Helaas strandde het schot bovenop de lat…