De oudste BSO-jeugd verzamelde heel wat spullen tijdens de jutters/opruimactie op het badstrand van Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage.
De oudste BSO-jeugd verzamelde heel wat spullen tijdens de jutters/opruimactie op het badstrand van Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: JosUijtdehaage

Project afgerond: badstrand weer vrij van zwerfafval

Rockanje - Tegen het middaguur lag vorige week vrijdag het strand van Rockanje er weer pico bello bij.

De oudste kinderen van BSO de Til, BSO Boemerang en BSO Amigo van Kinderopvang Humanitas hadden de handen uit de mouwen gestoken om samen met vrijwilligers van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren al het plastic en overig zwerf- afval op het strand op te ruimen.
De opruimactie was een initiatief van de kinderen zelf in het kader van hun 'Groot plastic project, namens de regionale kinderraad. De afsluiting was bij de Paddenstoel aan de Tweede slag, waar Westvoornes burgemeester Peter de Jong het afval in ontvangst nam en de jeugd bedankte voor bewezen vrijwilligersdiensten.

Aanhangwagen
De actie werd al vroeg in de ochtend gestart met een uitleg over de gevolgen van afval voor met name vogels en zeezoogdieren door vrijwilligers van (EHBZ). Daarna begon het opruimen, waarbij alles verzameld werd in een aanhangwagen. In de pauze konden de kinderen hun andere strandvondsten zoals schelpen, zeepokken en krabbenschildjes laten zien aan de EHBZ-vrijwilligers, die uitleg gaven. De kinderen kregen een diploma mee naar huis met speciale dank van de vogels, vissen en zeezoogdieren in ons gebied.