Trefpuntavond in de Leemgaarde

Oostvoorne - Op donderdag 18 oktober geeft het ensemble Thijs Nissen Trio een optreden in woon-zorgcentrum Leemgaarde. Het concert begint om 20:30 uur.

Het ensemble Thijs Nissen Trio, bestaande uit Thijs Nissen - altsaxofoon, Tomek van Leeuwen - contrabas, Mitchell Damen - drums, brengt een gevarieerd programma van één uur, zonder pauze. Echte swing, dat kunt u verwachten, maar ook een lyrische ballad schuwt deze formatie niet. De overkoepelende factor is in ieder geval het Great American Songbook. Door deze weelde van onder jazzmusici zeer geliefde muziekstukken weet het trio zich altijd weer te laten inspireren tot het kiezen van nieuw en interessant repertoire, maar altijd in de traditie van hun helden, zoals Lester Young, Charlie Parker, Lee Konitz en Sonny Rollins. Toegang gratis, consumpties voor eigen rekening. Denk om uw muntjes! De avond begint om 17.30 uur met een voorprogramma van ± 30 min.

Voorprogramma
Mathijs van Breukelen uit Oostvoorne is in het dagelijks leven aardrijkskunde leraar aan een middelbare school. Aan zijn vader, die geboren is in 1935, merkt hij dat het hem goed doet oude liedjes te horen, versjes te lezen, gebeurtenissen te bespreken uit het dagelijks leven van zijn jeugd. Naar aanleiding daarvan wil Mathijs ons nu meenemen door de grote en kleine zaken uit het dagelijks leven van zijn vader. Dat wil hij doen tijdens 4 bijeenkomsten in de komende periode. Deze avond geeft hij een inleiding op deze 4delige activerende lezingenreeks waarin hij een beroep zal doen op ons collectieve en individuele geheugen. Het wordt dus niet passief zitten en alleen maar luisteren, maar er wordt ook echt van u gevraagd in uw geheugen te graven. Dat worden vast erg leuke enerverende avonden. Zorg dat u erbij bent om 19.30 uur, zodat u goed weet wat er komen gaat.