Gratis workshops

Rockanje - Ons Genoegen organiseert 2 gratis workshops voor basisschoolleerlingen vanaf +/- 7 jaar. De workshops zullen als na-schoolse activiteit worden aangeboden op maandag 12 en 19 november van 14:15 uur tot 15:00 uur in C.C. "de Merel".

Diverse blaas- en slagwerkinstrumenten komen aan bod, zodat er kennisgemaakt kan worden met alles wat onze vereniging te bieden heeft.

Vanaf maandag 3 december gaan zij starten met een nieuwe blazersklas. Eveneens op de maandagmiddagen na schooltijd.De kosten voor deze groepslessen zijn € 112,- per jaar. (Naast deze groepslessen is er uiteraard de mogelijkheid je sneller muzikaal te ontwikkelen door apart les te ontvangen. Deze kosten zijn niet bij de groepslessen inbegrepen.) Begin 2019 hoopt Ons Genoegen ook een slagwerkklas te kunnen gaan opstarten. Trommelt uw kind op alles wat los en vast zit, laat het ons dan weten en wij houden u op de hoogte.

De workshops en de lessen van de blazersklas worden verzorgd door professioneel muzikant/docent Jeroen Schippers, solotrompettist bij de Koninklijke Marinierskapel en muzikaal leider van de Bigfunband. Jeroen is een jonge enthousiaste muzikale duizendpoot, die de kinderen enorm kan laten genieten van het samen musiceren, een ieder op zijn eigen niveau.

Voor de gratis workshops op 12 en 19 november kunt u uw kind aanmelden via info@onsgenoegenrockanje.nl Ook voor informatie of vragen over de groepslessen of lidmaatschap kunt u hier terecht. Uiteraard is iedereen van alle leeftijden van harte welkom bij Ons Genoegen! Ook muzikale herintreders! U kunt altijd komen kijken bij onze concerten (de eerstvolgende is op 10 november: "Op reis met Ons Genoegen", aanvang 20:00 uur in "De Merel"). Of kom eens langs bij één van de repetitieavonden. De drumband repeteert (m.u.v. de schoolvakanties) op woensdagavond en het jeugdcombo en orkest op donderdagavond eveneens in S.C.C. "De Merel" aan de Dwarsweg in Rockanje.

Jubileumavond De Brielse Maasmond

Brielle - Historische Vereniging De Brielse Maasmond bestaat zestig jaar. Dat vieren de leden op donderdag 25 oktober in de raadzaal van het stadhuis aan de Markt. De avond staat in het teken van de periode dat de vereniging werd opgericht, de jaren vijftig. Historicus Bob Benschop, medewerker van het Streekarchief, vertelt over de wederopbouwperiode in Brielle en omstreken. Vervolgens presenteert een bekende Briellenaar een leuke quiz over deze periode. Heeft u mooie herinneringen aan die tijd of wilt u er juist meer over weten? Kom naar de jubileumavond! Leden kunnen zich aanmelden via jubileumhvbm@gmail.com. Nog geen lid? Aanmelden is mogelijk via www.debrielsemaasmond.nl.