De kleurrijke en grappig uitgedoste spelers van de Poositivoos
De kleurrijke en grappig uitgedoste spelers van de Poositivoos Foto:

Geslaagde avond met de Poositivoos

Brielle - Afgelopen zondagavond vond in restaurant De Hooghcamer in Brielle de eerste dinertheatershow van de Poositivoos plaats.

Margareth van Rooijen is de initiatiefneemster van de groep die met theatersketches, muziek en zang de avond entameerde. We werden hartelijk ontvangen door de kleurrijke en grappig uitgedoste spelers. De sfeer zat er meteen in. Ze begeleidden ons naar onze plaats. De meeste gasten waren er al en er heerste een gezellige en ontspannen sfeer. De show begon, het thema was "Het jachtige leven van onze tijd". Soms quasi serieus, vaak humoristisch, werden de genodigden tussen de gangen van het diner vermaakt.

Margareth en Monique Keukens speelden hilarische acts. Maar het grappigst vond ik de vissenshow. Een visser vangt een goudvis en daarna voeren drie vissen waarvan een met een duikbril op een soort paringdans uit, dit onder het motto "Vissen hebben nog tijd voor elkaar". Alle teksten zijn door Margareth zelf geschreven en de prachtige liedjes zijn van de hand van Elly Bezemer die zelf ook een paar songs vertolkte. Na afloop sprak ik met Margareth. "Dit is voor ons een pilot", zegt ze, "we gaan nog wat sleutelen aan de details en daarna willen we de show als dinertheatershow aan restaurants gaan aanbieden". We zullen in de toekomst beslist van de Poositivoos gaan horen. Deze avond was in ieder geval heel geslaagd.

Bram Poldervaart