De basketbalsters van BV Voorne
De basketbalsters van BV Voorne Foto:

Basketbalsters Voorne raken op stoom, meisjes onderuit

Rotterdam/Brielle - De basketbalsters van BV Voorne wonnen vorige week ook de uitwedstrijd in Rotterdam bij River Trotters: 33-60. Het meisjesteam -14 jaar kreeg thuis een pak slaag van Squirrels.

Coach Onno Hoogendijk had door blessureleed en vakanties maar acht speelsters van zijn vrouwenselectie tot zijn beschikking voor het duel bij River Trotters. Mede omdat de zone goed stond, waardoor de schutters van River Trotters geen moment konden vinden om aan te leggen, sloot BV Voorne de eerste twee kwartjes af met een 20 -29 tussenstand.

Grimmiger
Na de thee, werd het spel wat grimmiger. Maar de Brielse basketbalsters lieten zich niet provoceren. BV Voorne was conditioneel sterker, werkte goed samen en verdedigde scherp, waardoor de thuisclub steeds verder achterop raakte. Na de 33-60 zege vindt BV Voorne zich terug op een gedeelde tweede plaats in een competitie die nu al bovengemiddeld spannend is.

Berkel en Rodenrijs
Het meisjesteam U14 van BV Voorne speelde thuis tegen BV Squirels uit Berkel en Rodenrijs. Door de lengte van de tegenstandsters was het niet makkelijk voor de Brielsen. Tot halverwege het eerste kwart kon Voorne de tegenstander bijbenen, maar daarna liep Squirrels ver weg naar een 26-60 zege.