Lezers Schrijven

Voorlopig geen ja of nee

Voor de roze beelden aan de waterlijn van het Kaai Ravelijn zal voorlopig geen ja of nee klinken. De eerstvolgende raadsvergadering is pas 30 oktober.

Pas dan zou er een besluit boven water kunnen komen betreffende de plaatsing zonder vergunning van de beelden. Dat alles zo lang gaat duren komt omdat eerst de Welstandscommissie advies moet uitbrengen aan het college. Daarna moet het college een voorgenomen besluit nemen. Tegen dat besluit kunnen dan nog zienswijzen worden ingediend en pas na de behandeling daarvan kan het college een definitief besluit nemen. Of komt er misschien een heel andere aap uit de wethouder zijn mouw?

Het is toch vreemd dat de gemeente 'overtreders' vraagt een vergunning aan te vragen en er niet gehandhaafd wordt. Blijkbaar is niemand op de hoogte van de randvoorwaarden die vastgesteld zijn door de gemeente voor het eiland, zodat Den Briel straks meer dan drie maanden opgescheept zit met een aanzicht dat alleen maar afbreuk doet aan het historische stadje.

De Brielsche aap zal in zijn nopjes zijn met alle publiciteit. Maar het had slimmer geweest de beelden als beeldentuin op het eiland te zetten op het moment dat het restaurant en de andere voorzieningen (waar ze inmiddels volop mee bezig zijn) klaar waren. Dat had beslist méér bezoekers en niet onbelangrijk, de nodige inkomsten opgeleverd.

In tegenstelling tot wat de meeste raadsleden veronderstellen, zullen de roze Paaseiland beelden aan de waterlijn echt geen bezoekers of toeristen naar Den Briel trekken. Het levert alleen maar onbegrip opgeleverd dat dit zomaar kan.

Rens van Adrighem

Repair cafe

Brielle - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of een stekker die kapot is? Of mottengaatjes in je trui of een zoom los? Woensdag middag 10 oktober om twee uur zitten deskundige mensen voor u klaar om uw reparaties te verrichten.op het gebied van huishoudelijk, elektrisch of wat dan ook. Kleding reparaties zijn ook welkom. Waar : Bres /Cultuurhuis Reede 2. Koffie en thee gratis en een gezellig praatje.

Thema-avond: "Dementie en kerk"

Zwartewaal - Op dinsdag 9 oktober zal Annemarie Roding, geestelijk verzorger bij Careyn en auteur van "De dementie-vriendelijke kerk", in de Martinuskerk met belangstellenden in gesprek gaan over dementie. Wat is het? Hoe kun je ermee omgaan, als naaste, als familielid? Vanaf 19.45 is er koffie. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie bij: Ds. Annet Ravensberg, Protestantse Gemeente Tweestromenland. e-mail: predikant@pgtweestromenland.nl, tel: 0181-851096