Het  te handhaven entreegebouwtje van Wit Rood Wit,  als voorbeeld van Brielse wederopbouwarchitectuur, staat er inmiddels wat bouwvallig bij.
Het te handhaven entreegebouwtje van Wit Rood Wit, als voorbeeld van Brielse wederopbouwarchitectuur, staat er inmiddels wat bouwvallig bij. Foto:

Meeuwenoord laatste in rij woningbouwprojecten Brielle

Brielle – Na een succesvolle lobby vanuit de regio Voorne-Putten, heeft Brielle uiteindelijk toch toestemming gekregen van de provincie om te gaan bouwen in Meeuwenoord. Van een daadwerkelijke start is voorlopig echter nog geen sprake, eerst komen allerlei andere projecten in Brielle aan bod.

Wethouder André Schoon deelde dat mee tijdens de vergadering van de commissie grondgebied. De op het Brielse woningbouwlijstje staande projecten aan de Nicolaas Pieckstraat, het voormalige postkantoor aan de Rik, de locatie van het voormalige café De Twee Getuigen aan de Rik, en de Oude Goote krijgen voorrang boven Meeuwenoord. Dat de provincie alsnog toestemming gaf voor woningbouw in Meeuwenoord en ook voor twee locaties in Hellevoetsluis, heeft onder andere te maken met het feit dat er veel sociale woningen nodig zijn en Rotterdam het bouwen daarvan wat meer wil overhevelen naar de omliggende gemeenten. De havenstad zelf heeft namelijk een te hoog percentage sociale huurwoningen.

In de commissie Grondgebied werd door het CDA erop gewezen dat voordat met planvorming wordt begonnen, er aandacht moet zijn voor goede doorstroommogelijkheden voor het verkeer vanuit Meeuwenoord. Misschien moet daarvoor het oude plan van de rondweg vanuit Meeuwenoord naar de Schrijversdijk weer uit de kast worden gehaald.