Dit jaar is de subsidie aangevraagd en gekregen voor het uitvoeren van onderhoud aan o.a. het Arsenaal
Dit jaar is de subsidie aangevraagd en gekregen voor het uitvoeren van onderhoud aan o.a. het Arsenaal Foto:

Onderhoudswerkzaamheden monumenten

Brielle - Gemeente Brielle heeft voor de tweede keer instandhoudingssubsidie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aangevraagd en gekregen.

Deze subsidieregeling is een tegemoetkoming in kosten voor onderhoud van rijksmonumenten. Vorig jaar is de subsidie aangevraagd voor het Stadhuis/Historisch Museum, deze subsidie wordt op dit moment gebruikt voor schilderwerkzaamheden aan het gebouw. Dit jaar is de subsidie aangevraagd en gekregen voor het uitvoeren van onderhoud aan de Infirmerie, Sloepenloods en het Arsenaal.

Met de zogeheten 'subsidieregeling instandhouding monumenten (SIM)' wil het Rijk een goede zorg en behoud van cultureel erfgoed stimuleren. Vorig jaar bedroeg de totale subsidietoekenning € 105.700,- Dit jaar bedraagt de totale subsidie € 97.800,- en zal het worden besteed aan onderhoud van de Infirmerie, Sloepenloods en het Arsenaal. Door de subsidie is planmatig onderhoud – zoals schilder en herstelwerk - mogelijk en worden dure en ingrijpende restauraties in de toekomst voorkomen. De subsidie kan enkel worden aangevraagd voor monumentale gebouwen en objecten, woonhuizen zijn uitgesloten. Het is bedoeld voor het uitvoeren van planmatig onderhoud, zoals schilder- en herstelwerk. Over een periode van zes jaar wordt per gebouw de subsidie jaarlijks in gelijke delen uitgekeerd. Hiervoor is een zesjarig instandhoudingsplan opgesteld en verwerkt in een begroting, van deze begroting wordt de helft vergoed door de SIM subsidie.