Bob de Boer heeft met VV Pernis als doelstelling een stabiele derdeklasser te worden. Archieffoto: Aad van der Voorn
Bob de Boer heeft met VV Pernis als doelstelling een stabiele derdeklasser te worden. Archieffoto: Aad van der Voorn Foto: Aad van der Voorn

VV Pernis wil een stabiele derdeklasser worden

De afgelopen jaren waren niet bepaald sportief gezien de mooiste jaren voor VV Pernis. Na het vertrek van Hans de Rover, die de club onder zijn hoede had tijdens de fusie van Excelsior Pernis en Doto, kwam het tijdperk van oud-speler Silvino Soares en helaas bleven de successen uit. Eind vorig seizoen werd bekend dat Dennis Drenthe en Bob de Boer vanaf dit seizoen het roer gingen overnemen vanaf dit seizoen. Door het vertrek van Soares en bepalende spelers nam het duo het stokje al iets eerder over.

Alex Hordijk

De rust is nu teruggekeerd op sportpark Pernis en afgelopen zaterdag werd ter voorbereiding op de competitie, die op 23 september start, begonnen met de drie poulewedstrijden in het bekertoernooi. Tijd dus om eens vooruit en terug te blikken met één helft van het technische duo Bob de Boer. 'Ik ben er eigenlijk gewoon ingerold. Drie jaar geleden begon ik als trainer bij de F-jes van mijn zoon. Vorig jaar het tweede en nu sta ik voor de hoofdmacht van VV Pernis', verklaart De Boer zijn debuut als trainer.

Rolverdeling
Er is een duidelijke rolverdeling bij VV Pernis in het technische duo. De Boer wil een hoop leren, want tot op heden behaalde hij zijn TC3 diploma, daar mag je niet mee op de bank zitten in de derde klasse. 'Dennis is echt de eindverantwoordelijke. Tijdens mijn trainerscursus is hij ook mijn stage begeleider geweest. Ik ken hem nog uit de jeugd toen ik zelf voetbalde. Ik mag nu van VV Pernis eraan ruiken en krijg ook diverse kansen op trainingsgebied en daar ben ik ze dankbaar voor. Ik doe de trainingen en coaching, maar Dennis blijft ten alle tijden de eindverantwoordelijke', zegt de 36-jarige inwoner van Hoogvliet.

Ambitie
De Boer noemt de club uit Pernis ambitieus al is er natuurlijk ook al van alles gebeurd in de korte tijd dat de club bestaat. 'Er is genoeg gebeurd. Dat begint bij de fusie, dat was denk ik goed voor de clubs en het dorp Pernis. We hebben echter wel wat turbulente voetbaljaren achter ons. Nu zijn we in 2017 aangekomen op het punt dat we moeten gaan stellen dat VV Pernis gewoon een stabiele derdeklasser moet gaan worden. Af en toe een uitstapje naar de tweede klasse. Het is een hele ambitieuze club en ik hoop met Dennis samen aan die stabiliteit te kunnen werken', vervolgt de coach die tot zijn 30e zelf actief was bij Excelsior Pernis. 'Doordat er vorig jaar aardig wat spelers zijn vertrokken, hebben we dit jaar een compleet ander team. Ik ben erg gelukkig dat er jongens zijn die waren gestopt, dat ze zich weer beschikbaar stellen voor de club. Dat zijn mannen met wie ik zelf nog heb gespeeld. Daarnaast is er ook een hoop jeugd. We hebben echt een goede balans daarin gevonden denk ik. We hebben echt wel een grote groep. Er zijn nu 42 man en er kunnen er maar elft spelen. Er zullen dus ook jongens teleurgesteld gaan worden, maar ik vind dat iedereen belangrijk en nodig is in dit seizoen', gaat Bob de Boer verder, die in het dagelijks leven werkt als teamleider bij een Gerechtsdeurwaarders kantoor.

Over twee weken krijgt de ploeg een kunstgrasveld, die overigens niet de grasmat vervangt. 'Je hebt hiermee te maken, maar zelf vond ik kunstgras vreselijk. We hopen dat onze grasmat het zo lang mogelijk volhoudt, maar dan heb je een uitwijk. Nu moeten we naar de Madroel voor kunstgras, dan niet meer. De eerste zeven duels zullen bepalend zijn voor ons doel, maar Dennis en ik hopen en denken dat het goed gaat komen, want we zitten in een sterke competitie', besluit De Boer. Zaterdag speelde men het duel bij PPSC en VV Pernis won het duel met 4-2 (1-2). Kevin Kroon (2x), Mylus Glenn en Jeffrey van Offeren waren trefzeker voor Pernis, dat zaterdag naar Vierpolders gaat.