Jaap Schut laat zijn bedrijf met een gerust hart achter in de handen van René van der Linden. (Foto: PR)
Jaap Schut laat zijn bedrijf met een gerust hart achter in de handen van René van der Linden. (Foto: PR) Foto: PR

Schut Sanitair en WestBouw gaan samen de toekomst in

Naaldwijk - Schut Sanitair, al meer dan een eeuw een vertrouwd adres voor loodgieters- en installatiewerk, is in het voorjaar overgenomen door WestBouw. Eigenaar Jaap Schut gaat met pensioen in de geruststellende wetenschap dat zijn familiebedrijf onder de aloude naam een nieuwe toekomst tegemoet gaat.

Meer dan veertig jaar werk heeft Jaap Schut er inmiddels opzitten. "Ik weet niet beter dan dat ik van jongs af aan in de zaak rondscharrelde en klusjes deed. Vanaf mijn 15e was ik daadwerkelijk in dienst en in 1977 heb ik de zaak overgenomen."

Veel veranderd
In die veertig jaar is veel veranderd: "We zijn drie keer verhuisd, tot we op de Hovenierstraat kwamen. Behalve het aloude loodgieterswerk gingen we ook steeds meer doen met waterleidingen, sanitair, kachels en later centrale verwarming. We hebben veel meegemaakt in de afgelopen 40 jaar: van een crisis, personeelstekort tot persoonlijke situaties." Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Jaap besloten om Schut Sanitair in de kundige handen van René van der Linden en Hans Fioole verder te laten voortbestaan.

Westbouw
René van der Linden is mede-eigenaar van bouwbedrijf WestBouw uit 's-Gravenzande. "In 2005 is WestBouw gestart als eenmanszaak, inmiddels is dit een volwaardig bouwbedrijf met 15 man personeel. Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoudsprojecten voor zowel de particuliere- als zakelijke markt." Samen met Hans Fioole staat René aan het roer van WestBouw. "Ik heb zelf ook steeds meer vaker te maken met installatiewerk en de vraag naar duurzaamheid."

Vlot geregeld
Hans en Jaap spraken elkaar tijdens de nieuwjaarsborrel 2017.
"Toen Jaap vertelde dat hij opvolging zocht was ik meteen geïnteresseerd en we kwamen er al snel uit", aldus René. "Voor Jaap was het belangrijk dat zijn bedrijfsnaam behouden bleef, en dat wilden wij ook. Daarnaast moest het personeel de plannen natuurlijk ook steunen. Gelukkig doen ze dat." Het personeelsbestand van Schut is zelfs al uitgebreid sinds de overname.
In de derde week van maart was alles tenslotte rond en per 1 april is Jaap definitief teruggetreden.

Onder één dak
Schut Sanitair en WestBouw blijven wel twee aparte bedrijven, al vallen ze nu samen onder één dak.
Nu is dat nog op papier, vanaf volgend jaar letterlijk, want WestBouw heeft onlangs de plannen ingediend voor een gloednieuw bedrijfspand in 's-Gravenzande naast het huidige bedrijfspand van WestBouw.
"Met de twee bedrijven kunnen wij een nog breder pakket aan diensten aanbieden", aldus René.
"En in ons nieuwe pand is alles waar we ons hard voor maken mogelijk."