Gerard van Hoeven en Nico Baars zetten hun handtekening onder de verlengingsovereenkomst. (Foto: Thierry Schut)
Gerard van Hoeven en Nico Baars zetten hun handtekening onder de verlengingsovereenkomst. (Foto: Thierry Schut) Foto: Thierry Schut

Rabo Talenten Concours wegens succes verlengd

Naaldwijk - De afgelopen vijf seizoenen heeft WestlandTheater De Naald mede dankzij steun van Rabobank Westland het Rabo Talenten Concours gepresenteerd: de zoektocht naar nieuw theatertalent. Want, zoals directeur Nico Baars van De Naald graag benadrukt: "het talent van morgen, ontwikkelt zich vandaag. Investeren in nieuw talent, is investeren in de toekomst."

De start van de zesde editie gaat gepaard met erg goed nieuws: Rabobank Westland verlengt de ondersteuning van deze waardevolle zoektocht voor nogmaals drie seizoenen. Woensdag 6 september zijn in De Naald de handtekeningen gezet onder de verlenging van het plan. Gerard van Hoeven, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Westland: "Met deze samenwerking kunnen we nieuw talent stimuleren en hen een kans bieden om te groeien. Dit past uitstekend bij het coöperatieve gedachtegoed van de Rabobank. Afgesproken is dat dit de laatste verlenging zal zijn. Na straks negen edities wordt het tijd om na te denken over een nieuwe invulling."
Het Rabo Talenten Concours is wegens succes eerder al met drie seizoenen verlengd. Baars: "Wederom geweldig nieuws dat het Rabo Talenten Concours opnieuw verlengd wordt!Betekent dat we continuïteit kunnen bieden aan de o zo belangrijke zoektocht naar het talent van morgen. En in de tussentijd kunnen wij nadenken over een nieuwe invulling. Want jong talent is en blijft één van de belangrijkste speerpunten van ons beleid." De Naald biedt met het Rabo Talenten Concours nieuw talent een podium, vraagt het publiek om een oordeel te geven over de voorstelling en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. Van Hoeven: "Het is goed dat artiesten zich in de Rabo zaal van De Naald kunnen ontwikkelen. Het succes van de afgelopen edities is niet onopgemerkt gebleven en wordt ook landelijk toegejuicht door zowel artiesten, impresariaten als andere theaters."

Zesde editie gaat van start
Na Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand en Dwaalkat, sleepte kleinkunstenares Elke Vierveijzer samen met haar begeleider op piano Michiel Wetzer de Publieksprijs van de vijfde editie van het concours in de wacht. De feestelijke uitreiking hiervan is op vrijdag 27 oktober a.s. Toegang slechts € 5,- inclusief consumptie. Komend seizoen staan er opnieuw een dertigtal frisse talenten te trappelen om zich voor te stellen in de zesde editie van het concours. Enkele artiesten die deelnemen zijn De Fransse Eijkel, De Blonde Jongens en Tim, Stefano Keizers, Martijn Kardol, Kiki Schippers en Alex Ploeg. Kaarten voor een Rabo Talenten Concours voorstelling kosten slechts € 16,- inclusief consumptie. De deelnemende voorstellingen zijn te herkennen aan het Rabo Talenten Concours logo in brochure en op de site. Meer info: www.westlandtheater.nl.