Astrid van der Voort, regiodirecteur van Het Westerhonk en Jurgen Beumer, eigenaar van Het Fort, plaatsten hun handtekening onder de overeenkomst. (Foto: PR)
Astrid van der Voort, regiodirecteur van Het Westerhonk en Jurgen Beumer, eigenaar van Het Fort, plaatsten hun handtekening onder de overeenkomst. (Foto: PR) Foto: Esdor van Etten

Samenwerking Fort 1881 en Het Westerhonk

Monster - Woensdag 6 september zijn de afdeling Terrein en Groen van 's Heeren Loo Het Westerhonk en Fort 1881 in Hoek van Holland een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Beide partijen kwamen overeen dat cliënten van Het Westerhonk het komende jaar het maaiwerk verzorgen bij Het Fort. Astrid van der Voort: "Wij zijn blij met deze klus. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het hebben van een baan belangrijk. Het geeft hen zelfvertrouwen als ze zelfstandig aan het werk kunnen en gewaardeerd worden.Op en rondom Het Fort groeit het gras als kool. Het is een uitdagende klus om dit te maaien omdat je op grote hoogten en steile wanden moet werken. Maar daar weet de afdeling Terrein en Groen van Het Westerhonk wel raad mee. De cliënten die bij deze dagbesteding werken verzorgen sinds een paar maanden het maaiwerk. "En dit tot grote tevredenheid van Het Fort", aldus Jurgen Beumer. "We zijn trots op deze jongens en gaan graag de overeenkomst met ze aan." Het maaiwerk is niet het enige wat cliënten van Het Westerhonk doen bij Het Fort. Een aantal jongens is daar wekelijks aan het werk. Zij verrichten allerlei klussen, zoals schoonmaakwerkzaamheden. De jobcoaches van Start Punt van Het Westerhonk ondersteunen hen hierbij. "De jongens werken graag op het Forten genieten van de verhalen van de vrijwilligers met wie ze samenwerken", vertelt Raymond Torenvlied, een van de jobcoaches.