Daniek Henneveld zegeviert in het tenue van Westland Wil Vooruit bij de nieuweling-meisjes. Marit Wasmus (onzichtbaar achter Henneveld) en Fleur van de Peet (geheel rechts) maken het podiumfeest compleet. Foto Koos 't Hart.
Daniek Henneveld zegeviert in het tenue van Westland Wil Vooruit bij de nieuweling-meisjes. Marit Wasmus (onzichtbaar achter Henneveld) en Fleur van de Peet (geheel rechts) maken het podiumfeest compleet. Foto Koos 't Hart. Foto: Koos het Hart

Westlandse jeugdrenners presteren in Klompenronde van Honselersdijk

Honselersdijk- De Westlandse renners/sters van Westland Wil Vooruit hebben zich afgelopen zaterdag in de Klompenronde van Honselersdijk voor de jeugdcategorieën 1 tot en 7 (meisjes en jongens) en de meisjes-nieuwelingen en junior-vrouwen op de Wollebrand bij regelmaat in de prijzen gereden.

Theo Stolze was content over de circa 180 deelnemers uit het hele land, die naar het fraaie wielerparkoers van Westland Wil Vooruit waren gekomen. 'We hebben de weergoden echt meegehad, want hoewel een onweersbui dreigde, hing deze boven Wateringen en Rijswijk en is deze wonderwel langs het parcours getrokken. De wedstrijden zijn grotendeels verreden onder een behaaglijk zonnetje. Ondanks de concurrentie van het Finaleweekend in Usquert en de mtb-wedstrijd in Arkel, waarbij diverse renners van WWV betrokken waren, was ik blij met de opkomst', aldus de medeorganisator van de Klompenronde van Honselersdijk.
Mischa Brederwold uit Hoogland behaalde bij de junior-vrouwen haar vierde seizoenzege door de Haagse Gaby Gieskens (Restore Cycling) en Ingrit Verhoeff (Jan van Arckel) uit Groot-Ammers achter zich te laten. Lotte Beukers (WWV) uit Monster legde beslag op de zevende plaats. Het podium bij de nieuweling-meisjes kleurde geheel Westland Wil Vooruit. De Nootdorpse winnares Daniek Hengeveld werd vergezeld door Marit Wasmus (tweede) uit Den Hoorn en de Haagse Fleur van der Peet. Judith Stolze (zevende) uit De Lier en Lisa van der Meer (achtste) uit 's-Gravenzande reden zich bij de eerste tien. Thijs van Leeuwen uit Alphen aan den Rijn zegevierde in categorie 7. WWV-er Mike Bronswijk legde in zijn eigen woonplaats beslag op de zesde plaats en zijn ploeggenoten Leonardo van Driel en Yannick van den Berg (beiden uit Monster volgden op de plaatsen acht en tien. In categorie 6 snelde Noël Rokven uit het Zeeuwse Hulst naar zijn twintigste (!) seizoenzege. Niek Suijker (WWV) uit Schipluiden behaalde in categorie 4 alweer zijn veertiende overwinning van het seizoen. Tijn van den Berg uit De Lier finishte als vijfde en de Poeldijkse Marit Koene passeerde de streep als achtste. Noël Goijert (WWV) uit 's-Gravenzande behaalde in categorie 2 een derde plaats. Amy Grosz (uit een goed wielernest) uit Zevenhuizen snelde in het tenue van Westland Wil Vooruit op de Wollebrand in categorie 1 naar haar negentiende overwinning. Dan Rolandus