Jeroen Spruijt brengt de bal onder controle tegen JVC Cuijk. Spruijt was goed voor 2-1, maar Westlandia verloor alsnog met 3-5 op eigen veld. Twee keer op rij een uitglijder is een zeldzaamheid.
Jeroen Spruijt brengt de bal onder controle tegen JVC Cuijk. Spruijt was goed voor 2-1, maar Westlandia verloor alsnog met 3-5 op eigen veld. Twee keer op rij een uitglijder is een zeldzaamheid. Foto:

Nieuwe uitglijder voor FC 's-Gravenzande en ook Westlandia (zo) in het nog prille seizoen

Het naar de hoofdklasse gepromoveerde FC 's-Gravenzande verloor ook het tweede optreden van het nog prille seizoen. De formatie van trainer Richard Elzinga slikte 1-0 verlies bij Ter Leede, dat net als de Westlanders de competitie met verlies was begonnen. Ter Leede verloor op de eerste speeldag met 1-0 bij Rijsoord en FC 's-Gravenzande had met 0-3 het nakijken op het Juliana Sportpark tegen SteDoCo, dat door pakte met 3-1 winst op Achilles Veen en zo met Noordwijk en Rijsoord gedeeld aan de leiding gaat.
In Sassenheim kon Elzinga geen beroep doen op Roel Stoffels, die na zijn rode kaart een schikkingsvoorstel kreeg van één wedstrijd. Keke Stam, Patrick Triep en Pascal Broch hadden een basisplaats. Het ging ten koste van Stoffels, Jan Verduijn en Ziko Özdemir. Tegen Ter Leede maakten Niels Vonk, Brent Biesheuvel en Verduijn speelminuten als invaller. De 1-0 achterstand, opgelopen na ruim een uur spelen, stond toen al op het scorebord.
Nieuwe subsponsor
In de presentatiegids meldt de club van voorzitter Leo van der Lans met trots dat Rabobank Westland dit seizoen subsponsor van het eerste elftal van FC 's-Gravenzande is geworden. De naam Rabobank Westland zal onder andere terugkomen op de broek van het wedstrijdtenue en Rabobank Westland zal lid worden van Business2Gether. Gerard van Hoeven, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Westland vertelt hier in de gids het volgende over: "Voetbal brengt jong en oud in beweging. Voetbalclubs vervullen een belangrijke maatschappelijke rol. Zij verbinden mensen met elkaar en dragen zo bij aan een sterke samenleving. De A-selectie van FC 's-Gravenzande heeft een sterk Westlands karakter. Daarnaast heeft de club een mooi netwerk van diverse vooraanstaande Westlandse bedrijven. Wij zijn daarom trotse sponsor voor de komende drie seizoenen".
Doelstellingen 2017-2018
Voor seizoen 2017-2018 werkt FC 's-Gravenzande wederom met een seniorenselectie van drie teams, waarbij het eerste en tweede team de A-selectie vormen. Naast de nieuwe trainers Richard Elzinga (FC-1) en Sieme Zijm (FC-2), in de staf ook nu weer vele bekende gezichten. Assistent-trainer van FC-1 is Reinier van Mierlo, assistent-trainer van FC-2 is Rob Stoffer. Trainer van FC-3 is Ron van Vliet samen met assistent-trainer Michael Aalbrecht. Ook verder blijft de staf grotendeels bij elkaar.
De doelstellingen voor 2017-2018 zijn: JO15-1 handhaving in 3e divisie, JO17-1 handhaving in 3e divisie, JO19-1 promotie naar 3e divisie, Vrouwen 1 handhaving 3e klasse, 3e elftal promotie naar reserve 1e klasse, 2e elftal promotie naar reserve hoofdklasse en 1e elftal handhaving hoofdklasse.
Om snel te vergeten
De zondagformatie van Westlandia ging thuis met 3-5 onderuit tegen JVC Cuijk. Bij rust was er met 2-2 nog evenwicht. Individueel succes was er voor Rémon van Bochoven (1-1), Jeroen Spruijt (2-1) en Brandon Tichem (3-3). Na de rode kaart voor Mitchel Jacobs ging het in de tweede helft alsnog fout en zakte Westlandia naar de dertiende plaats op de ranglijst. Een wedstrijd om van te leren en snel te vergeten.
Uitslagen bekerwedstrijden:
Honselersdijk-Westlandia 1-3, HVC'10-VFC 5-0, KMD-Wanica Star 7-1, Lyra-Erasmus 1-1, Maasdijk-DUNO 6-3, Oliveo-VELO (za) 0-4, Quintus-SC Monster 1-4, VELO (zo)-GDA 2-2, Verburch-Laakkwartier 6-3, Westlandia 2-SV Madestein 14-0.
Programmering WOS Radio
Zaterdag 16 september
Presentatie: Piet Voskamp
Competitie: 14.30 uur FC 's-Gravenzande-Smitshoek door Nico van Rijn
Beker: 14.30 uur Lyra-VFC door Jan van der Meijs, 14.30 uur HVC'10-Deltasport door Johan Voskamp, 14.30 uur sportclub Monster-Victoria'04 door Leo de Jong en 14.30 uur MVV'27-Rozenburg door Leo Alleblas.
Zondag 17 september
Presentatie: Leo Boon
Competitie: 14.00 uur Westlandia-OJC Rosmalen door Henk Schaafsma.
Beker: 14.00 uur Den Hoorn-Oliveo door Johan Voskamp.