Atletiek


SPARK Estafetteloop 2017
Spijkenisse- Atletiekvereniging SPARK organiseert op zondag 1 oktober een estafettemarathon. Hierbij wordt de marathonafstand in estafettevorm gelopen in en om het SPARK-terrein. Elk team bestaat uit vijf personen die om beurten 1000 meter lopen. Ieder moet dan acht of negen lopen. Op het terrein kunnen tenten worden geplaatst. De start is om 12.00 uur. De kosten zijn 20 euro per team en 10 euro voor jeugdteams onder de 16 jaar. Na afloop is er een verloting op startnummer onder de aanwezige deelnemers. De inschrijving staat open voor mannenteams, vrouwenteams, gemengde teams en jeugdteams onder de 16 jaar. Ook Nordic Walk teams kunnen meedoen. Zij lopen in totaal echter een halve marathon. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl en via onze website www.avspark.nl.

SPARK Marathonparcours opnieuw gecertificeerd
Spijkenisse-
De parcoursen van de hele en halve Spijkenisse SPARK marathon zijn opnieuw gecertificeerd. Het parcours is dit jaar dusdanig gewijzigd dat opnieuw meten noodzakelijk was. Maurice Winterman, gediplomeerd certificeerder voor Atletiekunie en IAAF heeft de meting verricht. Hier komt nog wel het een en ander bij kijken. Als ijkpunt fungeert een 400 meter parcours dat opgemeten moet zijn door een officiƫle landmeter. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Erwin Poldervaart naar nieuwe zege in West Brabant Circuit
Roosendaal- Erwin Poldervaart heeft in Roosendaal de achtste wedstrijd van het West-Brabant Circuit op zijn naam geschreven. De Spijkenisser nam in de 10 kilometer lange run direct de koppositie. Alleen Ricardo SintNicolaas kon hem volgen. Poldervaart hield ondanks de harde tegenwind het tempo hoog. Na 3,5 kilometer moest SintNicolaas afhaken waardoor Poldervaart alleen aan de leiding liep. De geboren Zuidlander liep op de Borchwerf in Roosendaal naar zijn derde overwinning in het West Brabant Circuit. Hij finishte in 32 minuten en 32 seconden gevolgd door Sint Nicolaas, die de finish een halve minuut later bereikte.