Wielrennen


Jordi Talen spurt in Olympia's Tour naar achtste plaats
Noorbeek- Jordi Talen uit Spijkenisse heeft in de derde etappe Olympia's Tour een achtste plaats behaald. De renner uit de continentale wielerploeg van Delta Cycling Rotterdam mengde zich in de rit van Uffelte naar Vledder over 126 kilometer in de massasprint, die uiteindelijk werd gewonnen door nationaal beloftekampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), die BMC'er Bram Welten en Patrick van der Duin (Baby-Dump) achter zich liet. Jordi Talen, passeerde de streep als achtste. Talen droeg in Olympia 's Tour vier dagen lang de bolletjestrui. Hij veroverde de bergtrui in de rit van Assen naar Assen op de heuvel in Gieten. De Spijkenisser, die in de rit van Hardenberg naar Hardenberg ook nog lange tijd in de aanval was, moest de bergtrui in de laatste etappe van Margraten naar Noorbeek overdragen aan Dylan Bouwmans (Metec TKH).

Daan Hoole en Boris Romers blijven steken op vierde plaats
Veendam-
Zuidlander Daan Hoole heeft in de 22-ste editie van de Kleine Omloop van de Veenkoloniƫn voor junioren een vierde plaats behaald. De laatstejaars junior uit de ploeg van RWC Ahoy zag in de 125 kilometer lange rit zijn ploeggenoot Vincent Hoppezak, die ook al bij de nieuwelingen zegevierde, met de bloemen zwaaien. Danny van der Tuuk passeerde de meet als tweede en Max Kroonen werd derde. Boris Romers uit Rozenburg greep bij de nieuwelingen met een vierde plaats net naast het podium. De renner van PRC Delta/Lindeloof moest het in de massasprint afleggen tegen achtereenvolgens de ongenaakbare Owen Geleijn, Ian Spenkelink en nationaal nieuwelingenkampioen Hidde van Veenendaal uit Dongen.

Lennart Reijtenbagh derde in Berkel
Berkel & Rodenrijs-
De Zuidlander Lennart Reijtenbagh heeft in de 62-ste Ster van Berkel voor junioren beslag gelegd op de derde plaats. Marijn van den Berg snelde solerend naar de bloemen en Rotterdammer Edo Maas (RWC Ahoy) finishte als tweede. Reijtenbagh (RWC Ahoy) hield Freek Middelburg (Westland Wil Vooruit) uit De Lier op plaats vier van het podium af. Naaldwijker Sven Vijverberg (WWV) passeerde de streep als zesde.

Jasper Kraaijenbrink rijdt top-10 in Baarn
Baarn-
Jasper Kraaijenbrink uit Abbenbroek heeft de elfde editie van Hartje Baarn voor nieuwelingen afgesloten met de vijfde plaats. De renner van PRC Delta/Lindeloof moest in de sprint om de derde plaats zijn naaste belagers Melvin Drost (derde) uit Veenendaal en Jesse Sytema uit Leusden voor laten gaan. Enzo Leijnse (De Amstel) uit Amstelveen soleerde naar de overwinning. Erwin Smit uit het Noord-Hollandse Wervershoof reed zich als tweede op het podium.