Vierde plaats voor amazone

Tijdens de op zaterdag 9 september gehouden Finale van de landelijke Harry's Horse FNRS-zitcompetitie 2017, die werd gehouden bij Manege Zwolle te Zwolle, wist Hippisch Centrum Simonshaven(HCS) met haar 19 jarige amazone Suzanne Pelle met een vierde plaats zeer hoog te scoren.

De landelijke zitcompetitie van de Federatie van Nederlandse Ruiter Sportcentra (FNRS), is een jaarlijks terugkerende competitie waar landelijk honderden manegeleerlingen, in het bezit van een FNRS-paspoort, aan deelnemen. De deelnemende manege houdt in het voorjaar haar eigen selectiewedstrijden op grond waarvan een team van maximaal 12 deelnemers wordt samengesteld dat wordt afgevaardigd naar de Regiofinale. De competitie wordt verreden op voor de deelnemers onbekende pony's of paarden. Zij worden door juryleden beoordeeld op de onafhankelijke zit van de ruiter, de balans en de houding van de ruiter, de beenligging en de juistheid van de beenhulpen van de ruiter, de handhouding en de juistheid van de teugelhulpen van de ruiter en het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten op www.grootnissewaard.nl Tips zijn altijd welkom bij de redactie. Mail ze naar redactie@grootnissewaard.nl