Handbal

Nipte zege handballers
Rozenburg – De handballers van HVOS hebben zondag een onverwachte nipte zege behaald op Indus '67. De handballers uit Rozenburg gaven veel meer tegenstand dan gedacht en hoopte zelfs nog op een puntje van de Spijkenissers. Dat gebeurde echter niet, het werd 28-29 (15-15). 'Het was wel een heel beladen potje hoor. We hadden een hele matige start. We hebben best wel mensen die heel erg gemakkelijk kunnen scoren, maar dat was ook zo bij Indus. We lieten ons een beetje meeslepen in het spel van hen. Pas in de laatste vijf seconden wisten wij de winnende treffer te maken. Het gaat echter om de punten die zijn nu binnen', meent doelman Daniël Schuijl. Het was de tweede zege voor de ploeg uit Spijkenisse, die op het veld zonder coach acteert. Topschutter werd Rodney Smit met acht treffers. Zondag staat de ploeg tegenover koploper Ventura 2, de vorige ploeg van Misu Ceruscu die de ploeg in de zaal gaat coachen.

Ruime zege handbalsters
Spijkenisse – De dames van HVOS hebben de ontmoeting met Veneco/Velo uit Wateringen met zeer ruime cijfers kunnen winnen. De ploeg van Silvio Hazel won het duel met 29-13 (10-8). Dat het verschil bij rust niet zo groot was had een reden. 'Het ging heel erg moeizaam bij de start. De gasten uit het Westland wilde het erg snel spelen. Daar gingen wij in mee. We maakten toch wat foutjes dus daarom was het verschil klein. Na rust speelden wij een hoog tempo en dat konden zij toen niet bijhouden. We maakten de juiste keuze en het ging heel hard. Bijna alle dames konden tot scoren komen', zegt Silvio Hazel na de ruime zege. De scores kwamen op naam van Jolanda van der Sluis (8), Angela Buscher (7), Sara Sundermann (4), Claudia van Zwieten (3), Willemijn Blom (3), Roos Adema en Eline van der Meer. Zondag staat het treffen met Conventus op het programma.

Voetbal

Estron shirtsponsor van Spijkenisse
Spijkenisse- Spijkenisse voorzitter Richard Sitton, businessclub vertegenwoordiger Arie Plooster en directeur Dennis Noordzij van Estron BV hebben afgelopen zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd Spijkenisse - Jong Volendam een overeenkomst getekend. Estron verbindt zich de komende jaren als shirtsponsor aan de hoofdmacht van Spijkenisse, dat debuteert in de landelijke derde divisie, en sluit zich aan bij de Businessclub van Spijkenisse. Bestuur en Businessclub danken directeur Dennis Noordzij in het in hun gestelde vertrouwen en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Groot Nissewaard biedt u elke week de meest complete sportverslaggeving van de regio gratis in huis. Zowel op papier als op de website vindt u het nieuws over voetbal, atletiek, basketbal, hockey, volleybal, handbal, tafeltennis, turnen, judo, korfbal, honkbal, wielrennen en ander sportnieuws uit de regio.