Verdriet en geluk liggen vlak bij elkaar.
Verdriet en geluk liggen vlak bij elkaar. Foto: PR

Rouw & Trouw bij ABOVO uitvaartverzorging

Spijkenisse - 'Het is een bijzondere dag', deze woorden speechte John den Breejen tijdens de officiƫle opening van ABOVO uitvaartverzorging. Niet alleen vanwege de opening van het kantoor, maar ook omdat hij zijn Evelien, met wie hij ABOVO runt, ten huwelijk heeft gevraagd.

De boulevard van de Hongerlandsedijk 638 was het decor geworden van een informele opendag, waar jong en oud kennis kon maken met verschillende facetten uit de uitvaartbranche. John en Evelien hadden hun collega's de kans gegeven hun producten te showen aan hun gasten. Zo was daar onder anderen de Rouw v.i.p. bus, een rouwauto van Rouwcentrum Nissewaard, Rouwspeelgoed van Rouw& en werden er foto's gemaakt door uitvaartfotograaf Mariƫlle Hes. 'We vinden het belangrijk onze gasten kennis te laten maken met de uitvaart, zonder dat daar rouw bij komt kijken, op deze manier geven we hen de kans op ontspannen manier stil te staan bij de mogelijkheden en hopen wij 'het uitvaart gebeuren' meer bespreekbaar te maken. Een mooiere gelegenheid dan onze eigen opening is er dan ook bijna niet', aldus Evelien.

Evelien Ligthart runt vanaf 1 september samen met John Abovo en naast haar werk als uitvaartbegeleider, is ze ook een uniek talent in het begeleiden van gezinnen en kinderen bij uitvaarten en verlies. "Ze volgt haar droom en heeft nu haar eigen Praktijk 'Dandelion rouwbeleving en nazorg' opgericht. Door middel van Rouwspeelgoed, handpoppen, boekjes en knutsels kruipt ze in de belevingswereld van kinderen en geeft ze hen ondersteuning bij afscheid en rouw', vertelt John vol trots.

Ten overstaande van hun familie, vrienden, buurtbewoners, gewaardeerde collega's en belangstellenden werd het nieuwe kantoor door Moeders Den Breejen geopend. Na het laten vieren van een Engelse vlag werd het 'Amazing Grace' door een Schotse Doedelzak speler ten gehore gebracht; een zeer emotioneel moment. De droom die John altijd gehad heeft, is nu samen met Evelien uitgekomen.

Evelien was geheel in de veronderstelling dat zij de gehele regie in handen had, maar niets leek minder waar, toen John onverwacht de microfoon pakte en haar bij hem riep: 'Ik voelde me al de hele dag emotioneel. Want al weken lang was ik samen met mijn toekomstige schoonouders bezig met de voorbereidingen voor dit aanzoek. Zo heb ik een aantal weken geleden op en bankje in Den Haag Evelien haar vader om haar hand gevraagd, wat met een volmondig 'ja' werd geaccepteerd. Na de opening was het tijd voor mij om Evelien naar voren te vragen en ben ik op mijn knie gegaan. Ten overstaande van zo'n 60 gasten heb ik haar ten huwelijk gevraagd en zij beantwoorde mijn vraag, door haar tranen heen, met een duidelijk 'ja Natuurlijk'. Ons geluk kan niet op.'