De tweede fase van het project De Haven gaat van start.
De tweede fase van het project De Haven gaat van start. Foto: PR

Woningen project Sluis komen op de markt

Spijkenisse - Fase 2 van de Haven van Spijkenisse is eindelijk aangebroken. Nadat in januari dit jaar de huizen van het project Fregat op de markt kwamen, is het nu de beurt om met het project Sluis te starten. Vijfentwintig stoere en stijlvolle huizen en zesentwintig luxe appartementen worden er in de Haven van Spijkenisse bijgebouwd. Zaterdag 30 september start de verkoop in het Elementenhuis.

Projectontwikkelaar Jeroen Reedijk van Dura Vermeer Bouw Zuid West ziet het al helemaal voor zich. 'Havenwoningen en appartementen weerspiegelen in het water. Bootjes dobberen op het water heen en weer. Je hoort touwen die tegen de masten van de zeilboten aan tikken en de vogels die met hun getjilp boven het water vliegen. Vanuit je luxe huis of appartementen heb je een geweldig uitzicht op de Haven. Dit gaat gewoon erg mooi worden!'

Vier woningtypen
De havenwoningen komen in vier verschillende grondgebonden woningtypen. Van stoere pakhuizen, sfeervolle kadewoningen, stijlvolle herenpanden en statige regenthuizen. 'Met woonoppervlaktes van 170 tot 205 vierkante meter blinken deze woningen uit in ruimte', stelt Reedijk. 'Met drie volledige verdiepingen zijn deze huizen zelfs ruimer en luxer dan een flinke tweekapper. Bovendien kunnen toekomstige bewoners van deze woningen écht hun eigen thuis maken. Woonkamer op een andere verdieping om extra te genieten van het prachtige uitzicht? Geen probleem. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor een kantoor aan huis, extra ruime slaapkamers met meerdere badkamers of de mogelijkheid voor een extra opbouw.'

Comfort en luxe
De Haven Spijkenisse wordt een omgeving die je nergens anders vindt in de gemeente Nissewaard. Er is ruimte om te wonen, maar vooral veel ruimte om aan het water te verblijven. 'Met Sluis wordt de Haven van Spijkenisse alleen maar mooier. We hebben bij het ontwerp rekening gehouden met comfort en luxe, met rijke architectuur. De leukste binnenstedelijke havens zijn kleinschalig opgezet en bestaan al meer dan honderd jaar. Naast de bootjes die aangemeerd liggen, zijn deze historische havenstadjes herkenbaar aan de huizen die veelal verschillend zijn en rijk in detail. Dat is voor ons de inspiratie geweest die we voor Sluis hebben gebruikt. En dat is de sfeer die je straks gaat voelen', zegt Reedijk enthousiast.

Veelzijdig
'Door de veelzijdigheid van het project is er voor ieder wat wils. De kades worden in twee niveaus aangelegd, zodat het water ook echt wordt beleefd vanuit de openbare ruimte en de steigers in de havenkommen toegankelijk blijven. Bovendien worden de kades autoluw, dus auto's zullen het uitzicht vanuit huis niet verstoren. Je kan er dus lekker wandelen, verblijven of de kinderen laten spelen. En de auto parkeer je op de eigen parkeerplaats op het binnenterrein', aldus Reedijk.

Op loopafstand van centrum
De Haven Spijkenisse is gelegen aan de Oude Maas en ligt op loopafstand van het centrum van Spijkenisse. Dit staat garant voor vele voorzieningen, zoals diverse scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants en het nieuwe theater. De bouw van De Haven Spijkenisse is onderdeel van het overkoepelende project 'De Elementen'. Na Het Land, Het Park en De Dijk wordt nu gewerkt aan De Haven. En met de nieuwbouw in De Haven sluit De Elementen meteen op een natuurlijke manier aan op het stadscentrum van Spijkenisse.

Uitgebreide informatie
De start verkoop is op zaterdag 30 september in het Elementenhuis aan de Hongerlandsedijk 1, tussen 11.00 tot 13.00 uur. Tijdens de start verkoop kunnen geïnteresseerden een uitgebreide brochure mee krijgen van de mogelijkheden. Prijzen van deze huizen en appartementen variëren tussen de € 340.000,00 tot € 495.000,00.