Afbeelding
Dankbaar voor haar collega's

Marleen Kouijzer 20 jaar brandweer

16 jaar was ze actief bij de brandweer van Hellevoetsluis, 10 jaar bij haar collega's in Spijkenisse en de laatste 4 jaar in Brielle. Iemand met hart voor haar werk; dat is wel duidelijk.

Deze echte Hellevoetse werd op 28 augustus in Brielle door haar collega's in het zonnetje gezet. Na een laatste oefening waar ze nog eenmaal instructrice was en haar jarenlange kennis mocht delen, was het dan toch echt klaar.

Nadat ze ineens met de hoogwerker de lucht in ontvoerd werd kwam er daarna een speciaal spoedtransport om haar - onder luide sirenes - door Brielle naar de kazerne te rijden. Daar werd ze in een haag van water ontvangen, opgewacht door familie en collega's.

20 jaar geleden melde Marleen zich aan met nog 19 andere vrouwen voor een sollicitatie avond in Hellevoetsluis. Van de 20 bleven er 12 over en van die 12 was Marleen - tot nu - de laatste die nog in actieve dienst was. Wat is ze allemaal niet geweest? Coordinator van diverse vakgebieden, instructrice, busjes en materiaal regelaar en ze zit in de ondernemings raad. In de dagdienst zal ze voorlopig nog blijven werken maar uitrukken, dat is er vanaf vandaag niet meer bij.

Ze is haar collega's dankbaar voor alle mooie jaren en met een "jullie zijn nog niet van me af hoor" sluit ze lachend af