PvdA Voorne houdt themabijeenkomst

Goed werk en een goede beloning daarvoor, dat is een van de meest essentiƫle behoeftes voor veel mensen.
Niet iedereen profiteert echter al van het economische herstel, en ook de regio Voorne kent nog zo'n 5% werkeloosheid, en zelfs rond de 10% voor jongeren. Daarmee is dit een grote groep mensen, gezinnen, kinderen die vaak nog niet helemaal mee kunnen doen; dat moet echt anders. Drie jaar geleden lieten de afdelingen van de PvdA op Voorne-Putten haar regionale Plan van de Arbeid het licht zien; in dat rapport werden handreikingen gedaan aan de gemeenten in onze regio om voortvarende maatregelen te nemen om iedereen aan goed en eerlijk werk te helpen.

Op donderdag 7 september houdt de PvdA afdeling Voorne een themabijeenkomst over Werk & Werkgelegenheid. Iedere belangstellende is welkom om van gedachten te wisselen en te bedenken hoe we ook die laatste mensen zonder goed en eerlijk werk mee kunnen krijgen. Dit willen we doen rond de volgende sleutelvragen: hoe bevorderen we de werkgelegenheid in onze regio, wat kunnen we doen om te voorkomen dat oneigenlijke vrijwilligers of lage-lonen werknemers reguliere werknemers verdringen, en welke maatregelen kunnen we nemen om armoede bij werkeloosheid te voorkomen. Kortom, voldoende om een avond gespreksstof te bieden.

De PvdA Voorne nodigt alle belangstellenden van harte uit: donderdag 7 september 20:00 uur in Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje Wie er al om 19:00 uur wil en kan zijn, is welkom om in deze mooie omgeving deel te nemen in een korte rondleiding door de Heemtuin.