Velen handen maken licht werk
Velen handen maken licht werk Foto:

Tunneltje Cornelis van Kleiburgstraat opgeknapt

Zaterdagochtend werd een flinke klus geklaard door vele vrijwilligers die meehielpen de muurschilderingen in het tunneltje op te knappen.

In 2003 werd de tunnel door kunstenaar Johan van Konijnburg en vrijwilligers onder handen genomen. Door dit project werd het tunneltje opgevrolijkt met felgekleurde muurschilderingen. Veertien jaar later kon een restauratie van het kunstproject niet uitblijven. Sommige schilderingen waren nog intact, maar grote delen waren ook door vandalen onder handen genomen.

Vele vrijwilligers zetten zich in waaronder buurtbewoners en ook docenten en leerlingen van het Helinium. Initiatiefnemer Johan van Konijnenburg was zelf natuurlijk ook aanwezig om samen met alle vrijwilligers deze grote klus te klaren. Wethouder Margriet den Brok kwam ook langs om mee te helpen en stak haar handen uit de mouwen om compleet met verfschort aan de slag te gaan.

Iedereen die de komende jaren door het tunneltje fietst of loopt bij regen of zon, kan weer genieten van de vrolijke tekeningen waardoor je niet in een saaie tunnel waant maar door vrolijke kunst heen rijdt of loopt. Er zijn meer saaie plekken in Hellevoetsluis die best op deze manier opgevrolijkt zouden mogen worden.