Heeft u ooit ruim 200 fanatieke pupil atleet talentjes bijeen gezien?
Heeft u ooit ruim 200 fanatieke pupil atleet talentjes bijeen gezien? Foto:

Regio Estafette Kampioenschappen

Heeft u ooit ruim 200 fanatieke pupil atleet talentjes bijeen gezien? Op zaterdag 9 september kan dat. Op de atletiekbaan van Voorne Atletiek, op het Geuzenpark te Vierpolders, worden Regio Estafette Kampioenschappen gehouden. De toegang is gratis.

Een zestal atletiek verenigingen uit de regio organiseren met elkaar jaarlijks een pupillen competitie. Een pupil atleet ben je vanaf je 7de tot en met je 11de. De technische onderdelen van deze programma's van de pupillencompetitie wedstrijden zijn al overvol wegens de grote aantallen deelnemers. Om het seizoen toch compleet te maken is er voor gekozen om, voor de eerste keer, een apart estafette kampioenschap te organiseren. En ik kan u verzekeren, dit evenement garandeert spektakel ! Als u denkt dat atletiek een individuele sport is, dan moet ik u teleurstellen. Bij de estafette ziet u dat de pupillen zich het vuur uit hun schoenen lopen voor hun teamgenoten. Niemand geeft een meter prijs. Een echte teamspirit ontstaat voor de best mogelijke klassering.

Vanaf 10:00 uur start de estafette met 53 teams, elk team bestaande uit 4 lopers; de afstanden zijn, afhankelijk van de leeftijd van de pupillen, tussen de 40 m en 60 m. per loper. Vanaf 11.30 uur staat de sprint 2-kamp op het programma, allen lopen 2 afstanden, de jongste pupillen 40 m. en de 60 m., de oudere pupillen 60 m. en 80 m