Afbeelding
Foto:

KDO gaat voor top niveau

Toen afgelopen juli trainer Peter Souren met welverdiend pensioen ging viel er toch wel een gat bij de KDO. De multi inzetbare man was niet zomaar te vervangen.

Epke Zonderland
Peter Souren is vervangen door maar liefst 6 nieuwe trainers en daar zitten een paar klinkende namen tussen. Wat dacht u van Anthony van Assche. Anthony begint met turnen op zesjarige leeftijd, omdat zijn zussen al turnden. Jaren hard werken resulteert in meerdere titels als Nederlands kampioen en in deelname aan EK's, WK's en World Cups. In 2012 wordt Anthony van Assche gekozen tot Zeeuws sportman van het jaar. Momenteel traint hij onder andere met Epke Zonderland en Bart Deurloo en is opgenomen in de voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap turnen. Hij zal bij de KDO de jongtalenten jongens en herenselectie gaan trainen. Verder komt de zeer ervaren trainer Zsolt Gal de gelederen versterken. Ook hij zal zich gaan bezig houden met de herenselectie. Lotte Barth is voor recreatie jongens, Eugenie den Braasem en Christel Dubbeldam voor recreatie meisjes en dames turnen. En de laatste nieuwste aanwinst is Daan Dijksma voor de 55+ groepen.

We gaan voor de top
Trainster Belinda Gerretse vertelt: "we willen het niveau nog verder omhoog tillen omdat we in de dames selectie nu 4 turnsters hebben die op het hoogste niveau voor hun leeftijd turnen en wij willen dit soort talenten natuurlijk heel graag binnenshuis verder op kunnen leiden. In het verleden weken turners en turnsters nog wel eens uit naar andere, grotere verenigingen omdat de top hier behaald was.

Afgelopen zaterdag is Anthony begonnen en dat was een geweldige training. Hij wil ook graag mensen binnen de vereniging opleiden tot trainer. Dat hebben we ook nodig en daar zijn we erg blij mee. Trainers die binding hebben met de vereniging en natuurlijk mensen die het op kunnen vangen wanneer hij een wedstrijd heeft. We willen onze leden continuïteit kunnen bieden. Maar ook voor de leden van andere verenigingen die geen herenselectie meer hebben. Zo houden we de talenten in ieder geval in de regio. En de instroom van onderaf - de kleuters - gaan we ook weer aantrekken. Daar stromen de nieuwe talentjes als eerste in.

Sponsors gezocht
Wij staan nog in de kinderschoenen op het gebied van topsport maar maken met onder andere van der Assche en Gal al een paar mooie stappen in de goeie richting. Maar niet alleen is het een arbeidsintensief proces maar ook gewoon een heel erg duur proces. Het materiaal, meer trainers meer uren; dat kost geld. Wij zijn daarom ook hard op zoek naar sponsors die de dromen van deze jonge sportmensen waar willen helpen maken". U kunt hiervoor contact opnemen via miranda@inspiranda.nl