Afbeelding
Foto:

Gaytastic 2017

In 2016 werd er een evenement in Hellevoetsluis georganiseerd wat de stad lichtelijk op zijn grondvesten deed schudden; Gaytastic.

Organisator Matthe Verbeten vertelde ons vorig jaar: "dit is al jaren een droom van mij. Maar ja, vaak ontbrak het toch aan lef, en ook de ruimte en het geld om zoiets op poten te zetten. Maar toen ik het met Wendy (Dikken, bedrijfsleider Barbier) besprak vond ze het zo'n leuk idee en zei eigenlijk meteen: waarom doe je het niet hier? Er kwamen plannen, het is op Facebook gezet en binnen 3 dagen waren er bijna 100 kaarten verkocht: echt bizar!" uiteindelijk vorig jaar een uitverkocht huis".

"En na het enorme succes van vorig jaar kon het eigenlijk dit jaar niet uitblijven" vertelt Matthe verder. "Zeker toen de herinneringen op Facebook in juni kwamen werden we constant overal aangesproken of er een vervolg kwam. Ik ben met Wendy en mijn man Frank om de tafel gaan zitten en het was eigenlijk al snel besloten: we gaan er weer voor! Dus op 29 september is het dan zover: Gaytastic 2017

Dat men er echt weer zin in had bleek ook uit het feit dat de kaarten binnen een week uitverkocht waren. Ongelooflijk hoe het leeft en niet alleen onder de Hellevoeters maar ook ver daarbuiten. Ik hoor ook overal hoe zeer mensen bezig zijn met de outfits voor die avond. De voorpret is zo leuk.

Met alles wat we vorig jaar geleerd hebben en de wensen die nog op het lijstje stonden kunnen we wel zeggen dat we weer een geweldige avond in petto hebben. Niemand minder dan Imca Marina, John de Bever en Justine Pelmelay zullen bij ons op het podium staan. Maar laten we de grote sterren van vorig jaar niet vergeten: The Go Diva's uit Antwerpen en we zijn trots te mogen melden dat ze er dit jaar alle vier zijn: Miss Dilaylah Brown, Di Luka, Lady Godiva en La Tash. Stuk voor stuk gerenomeerde artiesten in het Antwerpse uitgaansleven. En natuurlijk zal ons aller dj APF de gehele avond muzikaal omlijsten. We hadden dit jaar behoorlijk wat sponsors nodig om zo groot uit te kunnen pakken maar ook dat is zo geweldig gegaan. Veel Hellevoetse ondernemers die allemaal op hun eigen manier een steen(tje) bijdragen tot het grote geheel. Daar zijn we heel trots op!. Dit jaar is het thema Over the Top Colourful en als we afgaan of de geweldige outfits die iedereen vorig jaar aanhad kan het deze keer alleen nog maar hysterischer worden.

Nieuw dit jaar is dat men bij Kipsones op vertoon van een toegangsbewijs tussen 18 en 20.30 uur kan aanschuiven voor een speciaal Gaytastic Menu bestaande uit een Potig Haantje, een Holebi stick of een Crunchy in de Tuinbroek. Wel van tevoren even reserveren. Be fabulous, Be yourself, Be Gaytastic