Eric Werre schipper Oostvogel, gastvrouw Tineke Kap en Koen Harsma van De Waag
Eric Werre schipper Oostvogel, gastvrouw Tineke Kap en Koen Harsma van De Waag Foto:

Single? Vaar dan mee met de Vrijgezellige Boot

Singles die online daten weten wat er voor 'leed' je kan meemaken met een afspraakje. Na een tijdje heen en weer mailen of na verloop van tijd appen spreek je af. De verwachtingen zijn best wel hooggespannen. De mails zijn leuk, de foto's zijn leuk dus misschien is dit dan de ware….Maar zodra je je date ziet weet je dat het niets kan worden. De klik is er niet.

"Het beste is volgens mij dan ook om iemand gelijk in het echt te ontmoeten komen. Dan weet je precies hoe iemand eruit ziet, hoe hij of zij klinkt en zich gedraagt; je weet of de zogeheten klik er is. Elke relatie begint met dat ene waardoor je je tot de ander aangetrokken voelt. De basis voor een goede relatie", vertelt Tineke Kap gastvrouw van de Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel in de Waag. Iedere eerste vrijdag van de maand is iedereen welkom bij de Waag op voorwaarde; je bent single.

Het aantal singles neemt nog steeds toe en naar verluidt zal over 30 jaar de helft van de huishoudens in Nederland uit alleenstaanden bestaan. In 2017 zijn er maar liefst 3 miljoen alleenstaanden inclusief alleenstaande ouders.En ondanks dat er 3 miljoen mogelijke partners rondlopen blijkt het moeilijk te zijn iemand te vinden die bij je past.

"Het is jammer dat er door sommige mensen nog steeds een beetje lacherig wordt gedaan over een singlesavond of online daten. Het is niet makkelijk om de juiste te vinden." En dat de Vrijgezellige Vrijdagmiddag Borrel juist wel succesvol is blijkt wel uit het feit dat er al twee vaste relaties uit voortgekomen. "Onlangs nog kreeg ik een bedankje van een man die zijn vriendin bij de Borrel heeft ontmoet." De bezoekers van de Borrel spreken elkaar niet alleen de eerste vrijdag van de maand. Ze gaan geregeld met elkaar op stap om leuke dingen te ondernemen.

"Ik hou zelf erg van zeilen daarom had ik het idee om een zeiltocht voor singles te organiseren. Toen ik Eric Werre van het charterschip Oostvogel benaderde was hij gelijk enthousiast. Mocht er nou ooit getrouwd worden door een van de stellen die elkaar bij de borrel of de zeiltocht hebben ontmoet dan wil ik wel getuige zijn" lacht Tineke. "Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn om dat dan op de Oostvogel te doen."

De Vrijgezellige Boot! De gezelligste boot van Nederland. Bent u vrijgezel, goed gehumeurd en houdt u van gezelligheid. Vaar mee voor €17,50 inclusief één consumptie en een paar kleine hapjes. Voor een reservering neemt u contact op met Koen Harsma van De Waag (0181-776952) of met Tineke Kap (06-22074384).De zeiltocht die op zondag 17 september gepland staat beloof heel gezellig te worden. Op dit moment hebben al 20 singles zich al ingeschreven, dus wil je mee schrijf je dan snel in.