Op obs Branding werd de 'weken van het samenspelen' gevierd met een mooi programma
Op obs Branding werd de 'weken van het samenspelen' gevierd met een mooi programma Foto:

Branding viert "weken van het samenspelen"

Brielle - Op obs Branding in Brielle is vorig schooljaar een mooi idee ontstaan. Dit keer niet door de leerkrachten, maar door een zeer actieve leerlingenraad.

Zij hadden het verzoek van medeleerlingen gekregen eens een keer iets te organiseren rondom het thema pesten. In een laatste vergadering van de leerlingenraad kwam het idee om daar een positieve draai aan te geven. Uiteindelijk werd er gekozen voor "De week van samenspelen".
In samenwerking met het Team Jeugd van Stichting Push is er snel en adequaat een prachtig programma in elkaar gezet. Van de afgelopen jaren gespaarde gelden van de Jantje Betonacties hebben we voor €1250, = aan materialen aangeschaft. Deze werden in de tweede week van het schooljaar in de groepen gepresenteerd door de leerlingenraad. Een bovenbouwbox, een middenbouwbox en een extra waterbaan voor de groepen 1/2. Verder is een circustas vol behendigheid- en jongleermaterialen aangeschaft voor in de gymlessen. In de groepen 6, 7 en 8 werd er een "Water-Rots-training" (kom op voor jezelf) gegeven door daarvoor opgeleide medewerkers van Stichting Push. Vanaf deze week gaan de groepen 3 t/m 8 de speelboxen met materiaal inzetten in de pauzes. Hiervoor is een rooster opgesteld zodat elke groep twee maal per week aan de beurt komt. Ook het controleren van het materiaal gebeurt door leerlingen, zodat zij ook verantwoordelijk worden gemaakt voor het materiaal. Telkens is een andere groep na de pauze verantwoordelijk voor de controle van de buitenspeelboxen.