Op vrijdag 29 oktober is er een voorstelling van cabaretgroep Niet Schieten in het theater, met 'het PLUSmeisje' Esmée van Kampen
Op vrijdag 29 oktober is er een voorstelling van cabaretgroep Niet Schieten in het theater, met 'het PLUSmeisje' Esmée van Kampen Foto: PR

BREStheater in de steigers voor verbouwing

Brielle - De gemeenteraad heeft in december 2016 besloten tot de bouw van een sport- en cultuurhuis in Brielle.

Om dat te bereiken worden de gebouwen Dukdalf en BRES verbouwd tot één geheel. Dit betekent dat de foyer en routing naar de theaterzaal anders is dan u gewend bent.

De kassa van BREStheater bevindt zich dit najaar in de tijdelijke foyer van de Dukdalf. U kunt deze bereiken via de tijdelijke ingang van Dukdalf/ BRES. Tijdens de verbouwing wordt er bij reguliere voorstellingen een foyer gecreëerd in de sporthal, gelegen naast de tijdelijke kassa. Hier kan de bezoeker voor aanvang van een voorstelling genieten van een kopje koffie/thee, aangeboden door BREStheater. Via de kleedkamers van de sporthal loopt de bezoeker naar de schoolingang van BRES om in de theaterzaal te komen. De bezoekers die laat komen, kunnen een kwartier voor aanvang direct via de ingang bij de scholen naar de theaterzaal gaan. Uiteraard wordt u hierbij begeleid en opgevangen.

Als bezoeker kunt u enige hinder ondervinden van de verbouwing. Zij vragen hiervoor uw begrip. Gezamenlijk met Dukdalf doet het team van BREStheater haar best om u een onbezorgd avondje uit te geven. Heeft u opmerkingen of tips dan ontvangen zij deze graag via info@brestheater.nl/ 0181-413308

Voorstellingen

Op vrijdag 29 oktober is er een voorstelling van cabaretgroep Niet Schieten in het theater, met 'het PLUSmeisje' Esmée van Kampen. Esmée is bekend van Familie Kruys, Komt een man bij de dokter en Mees Kees. In de try-out 'Tijd voor een Trio' speelt zij het groene blaadje waar twee mannen in de herfst van hun leven mee pronken, van houden en misschien wel hun gebreken mee maskeren. Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. Op zaterdagavond 1 november volgt de volledig uitverkochte voorstelling van Het Groot Niet Te Vermijden.

Meest Gastvrije Theater

BREStheater is genomineerd voor de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland' van de ANWB in de categorie Kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners). Op 4 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

Het volledige programma van dit seizoen is te bekijken via de website van BREStheater: www.brestheater.nl. De theaterkassa aan de Reede 2A is open op wo/do/vr van 14.00 – 17.00 uur (vanwege verbouwing via de looproute zwembad) en één uur voor aanvang van een voorstelling.