Arie Bravenboer ging in de competitieopening van Rockanje door met wat  hij vorig seizoen deed: scoren. * Archieffoto: Wil van Balen.
Arie Bravenboer ging in de competitieopening van Rockanje door met wat hij vorig seizoen deed: scoren. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Rockanje haalt geen punten uit debuut in derde klasse

Rotterdam - Rockanje kon afgelopen zaterdag aan het debuut in de derde klasse D bij SV Charlois geen punten overhouden: 2-1.

Met een team dat op zes plaatsen afweek van de promotieploeg van vorig seizoen, werd er nerveus begonnen. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong toen een slecht weggewerkte bal binnen werd geschoten: 1-0.

Aangeslagen
Het aangeslagen Rockanje dreigde even onder de voet te worden gelopen. Het uitstekende keeperswerk van René van der Meiden hield de schade tot aan de rust echter beperkt tot de 1-0. In de tweede helft probeerde Rockanje het spel naar zich toe te trekken. Charlois loerde afwachtend op een succesvolle counter en sloeg al na vier minuten to: 2-0. Mede door het inbrengen van Ali Al Assaidi als buitenspeler, kwam Rockanje vervolgens tot enkele mooie aanvallen. De moeilijk bespeelbare Al Asadi kon alleen ten koste van overtredingen worden afgestopt.

Stijlvol
Uit een van de vrije schoppen die Rockanje kreeg, scoorde Arie.Bravenboer stijlvol de 2-1. Rockanje verdiende vervolgens de gelijkmaker, maar de scheidsrechter liet het na om de bezoekers een penalty toe te kennen toen Al Asadi vast werd gehouden in het strafschopgebied.