ZKV maakt het Olympia flink lastig

Sport 111 keer gelezen

Zuidland- ZKV heeft zich ondanks een 9-13 (6-5) nederlaag tegen koploper Olympia uitstekend geweerd op De Drenkwaard.

'De eerste helft was het beste deel van heel het seizoen', wees verliezend coach Joop Edixhoven op de 6-5 voorsprong bij rust. 'Maken we vlak voor rust geen persoonlijke fouten, dat zou het 6-3 zijn geweest. Het breekpunt in de wedstrijd was het wegvallen van Ramona Nieuwenhuizen, die na een botsing bij de stand 8-8 geblesseerd moest uitvallen.' ZKV speelde vooral in de eerste helft een goede wedstrijd. De equipe uit Zuidland nam zelfs een 6-3 voorsprong, maar de marge kon het niet vasthouden. De derby bleef ook in de tweede helft in evenwicht, totdat Ramona Nieuwenhuizen moest uitvallen. 'We waren ook al Romy Pruijsen door een blessure kwijt geraakt.'

ZKV: Romy Pruijsen (20. Anne Leentsvaar), Ramona Nieuwenhuizen (3 keer, 52. Marjon Overgauw), Daan van der Pols (1 keer), Rick Vermeer (62. Ricardo van Meggelen); Debby van Buren, Marieke de Reus, Jan van der Pols (2 keer), Stefan Knoester (3 keer).