Abbenbroek liet zaterdag de overwinning in de slotfase uit de handen glippen.
Abbenbroek liet zaterdag de overwinning in de slotfase uit de handen glippen. Foto: Peter de Jong

Abbenbroek kleurt rood in seizoensopening met OVV

Sport 215 keer gelezen

Abbenbroek – De opening van het seizoen was voor Abbenbroek voetballend gezien zo slecht nog niet. Wel eindigde de ploeg van Jaco Verhoev de wedstrijd met acht man door een speler met twee gele kaarten en twee rode kaarten. Daarnaast gaf men in de slotminuten de zege alsnog uit handen, 1-2 (0-0).

Tien minuten na de rust was het Jeroen Eerland die de score opende namens de thuisploeg. Lange tijd leek dit ook de verrassing van de dag te zijn tegen OVV dat vorig seizoen nog eerste klasse speelde op zondag, maar dit seizoen de overstap maakte naar zaterdag voetbal.

Rode kaarten
Vijf minuten na de openingstreffer kreeg Mark Bubberman zijn tweede gele kaart. In de slotfase trok de scheidsrechter ook nog twee keer de rode kaart voor een speler van Abbenbroek. 'Die zijn discutabel en gaan we ook samen met OVV aanvechten, het ging nergens over. Vervolgens scoren zij de gelijkmaker in de extra tijd en ook nog de winnende. Die kaarten zijn nog wel de grootste kater vind ik', zegt coach Marco van Diën. Vanavond (dinsdag) bekert men tegen Flakkee.